News

Un copil din Nigeria a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Motivul este revoltător

17.09.2020 | 17:33
Un copil din Nigeria a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Motivul este revoltător
Un băiat de 13 ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Motivul este revoltător. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un copil din Nigeria a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Băiatul are doar 13 ani și a fost acuzat de blasfemie, după ce ar fi folosit un limbaj peiorativ la adresa lui Allah.

UNICEF critică decizia şi susţine că pedeapsa contravine legislaţiei nigeriene. Avocatul copilului, Kola Alapinni, a depus o contestaţie în data de 7 septembrie. El susține că pedeapsa lui Farouq reprezintă o încălcare a Cartei Africane pentru Drepturile şi Bunăstarea Copilului.

ADVERTISEMENT

Acelaşi tribunal a condamnat la moarte pe 10 august o persoană, pentru blasfemie la adresa profetului Mohammed.

Un băiat din Nigeria a fost condamnat pentru blasfemie

„Blasfemia nu este recunoscută ca infracțiune de legea nigeriană. Ea este necompatibilă cu constituția Nigeriei”, a declarat Kola Alapinni, avocatul băiatului.

Mama copilului a fost nevoită să fugă din oraș, după ce mai multe persoane nervoase au atacat casa în care locuiește.

ADVERTISEMENT

Farouq are doar 13 ani și e acuzat că ar fi folosit un limbaj inadecvat față de Allah în timpul unui confict cu un prieten.

Sentinţa a fost pronunţată în luna august. Același tribunal a condamnat-o la moarte pe Yahaya Sharif-Aminu (22 de ani) pentru blasfemie la adresa profetului Mohammed.

Avocatul Kola Alapinni a declarat pentru CNN că a contestat deja decizia. UNICEF este revoltată și a criticat din plin comportamentul abuziv al tribunalului nigerian.

ADVERTISEMENT
  • „Condamnarea acestui copil – Omar Farouk, în vârstă de 13 ani – la 10 ani de închisoare este greşită.(…) De asemenea, neagă toate principiile fundamentale, de bază, ale drepturilor copilului şi ale justiţiei copilului la care Nigeria – şi, implicit, statul Kano – s-a angajat”, a declarat Peter Hawkins, reprezentant UNICEF în Nigeria.

O femeie din Danemarca a salvat un copil care suferea de malnutriție

FOTO: Facebook

O poveste emoționantă s-a petrecut tot în Nigeria. Anja Ringgren Loven a salvat un baietel ce suferea de malnutritie. Imaginea copilului flămând a făcut înconjurul lumii.

Anja a anunțat ulterior că băiatul, pe numele său Hope, este într-o stare bună. Mai mult, acesta s-a și îngrășat un pic. E o poveste plină de altruism, care mai oferă speranță, într-o lume complicată.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook
  • ”Nu există o datorie mai importantă decât aceea de a asigura respectarea drepturilor copiilor. Când sunt în joc viețile și drepturile copiilor, nu trebuie să existe martori tăcuți.” – a scris Anja Ringgren Loven pe facebook
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri