News

Un copil dispărut la Băile Herculane, căutat de zeci de polițiști și voluntari. Unde a fost găsit băiatul

Un copil dispărut la Băile Herculane a fost căutat de 40 de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari.
14.09.2021 | 09:51
Un copil disparut la Baile Herculane cautat de zeci de politisti si voluntari Unde a fost gasit baiatul
ADVERTISEMENT

Copilul în vârstă de 13 ani a fost dat dispărut de părinții săi, luni seara. Aceștia se aflau în vacanță la Băile Herculane, iar băiatul era de negăsit.

Un copil dispărut la Băile Herculane, căutat de zeci de polițiști și voluntari

Astfel că părinții au alertat autoritățile, pentru a-l putea găsi pe minor. Oamenilor legii și s-au alăturat și mai mulți voluntari. În total, au fost 40 de  polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari.

ADVERTISEMENT

Cel care i-a alertat a fost tatăl copilului, care a informat că băiatul de 13 ani a plecat de la hotelul unde erau cazați. Copilul a dispărut cu puțin timp înainte de ora de culcare.

Din fericire, această poveste are un final fericit, pentru că copilul a fost găsit la scurt timp după miezul nopții. Acesta era ascuns într-o clădire veche, abandonată.

ADVERTISEMENT

Misiunea de salvare a fost un succes. Ce a spus copilul când a fost găsit

Acesta a fost ingenios și a decis să se ascundă acolo pentru a se feri de alte pericole, cum ar fi animalele sălbatice. Totuși, decizia copilului a făcut și misiunea de salvare una mai grea, pentru că el a fost cu greu observat.

Cel mai probabil, el i-a auzit pe salvatori cum îl strigau și a decis să iasă de acolo. Cu ajutorul pompierilor și al polițiștilor, copilul a fost scos din acel loc extrem de strâmt unde se găsea.

ADVERTISEMENT

El a ajuns în siguranță în brațele părinților, după o operațiune de salvare destul de îndelungată. Când a fost întrebat cum a ajuns acolo, copilul a răspuns că și-a dat seama că s-a pierdut, așa că a decis să se ascundă într-un loc care i s-a părut sigur.

Totuși, cazul acestui minor nu este unul singular. A mai fost chiar un adult care a dispărut tot în această zonă, la Băile Herculane. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 69 de ani.

ADVERTISEMENT

Acesta era campat în zona 7 Izvoare, din staţiune, iar el a fost dat dispărut. Conform informațiilor de atunci, bărbatul s-a rătăcit în masivul Domogled. Totul s-a petrecut acum doi ani, în 2019.

Din fericire, acesta a fost găsit la câteva ore de la momentul dispariției, în stare bună. El s-a reîntors la pensiunea unde era cazat, în siguranță.

ADVERTISEMENT