News

Un criminal în serie a fost eliberat din închisoare, deși executa o pedeapsă de 99 de ani. Decizia îi aparține aceleiași judecătoare care l-a pus în libertate pe Turnagiu

15.06.2020 | 22:51
Un criminal in serie a fost eliberat din inchisoare desi executa o pedeapsa de 99 de ani Decizia ii apartine aceleiasi judecatoare care la pus in libertate pe Turnagiu
ADVERTISEMENT

După mai bine de jumătate din viață petrecută în spatele gratiilor, Ion Cristian Turnagiu, criminalul în serie care a făcut de-a lungul timpului nu mai puțin de cinci victime, persoane ucise fie pentru bani, fie pur și simplu de plăcere, așa cum le-a declarat autorităților în urmă cu câțiva ani, și-a redobândit libertatea.

Deși era condamnat pe viață pentru faptele sale, acesta a reușit să obțină eliberarea condiționată, invocând controversata lege a recursului compensatoriu, adoptată de Tudorel Toader, fost ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă.

ADVERTISEMENT

În motivarea tribunalului se arată că deținutul a dat dovadă de bună purtare pe toată durata celor 26 de ani de detenție, reușind și „consolidat o atitudine corectă față de valorile sociale, față de ordinea de drept și față de regulile de conviețuire socială”.

Judecătoarea care l-a eliberat pe Turnagiu nu este la prima ispravă de acest gen. A pus în libertate și un criminal condamnat la 99 de ani de închisoare

Temerile tuturor celor care au criticat decizia pronunțată de magistrați pe 26 mai 2019 aveau să se confirme, din păcate, un an mai târziu, când Turnagiu și-a adăugat în „palmares” o nouă victimă. Este vorba despre o tânără din Mehedinți care a fost incendiată după ce a depus plângere pe numele său pentru viol și agresiune.

ADVERTISEMENT

În vârstă de doar 17 ani, aceasta a suferit arsuri pe 80-90% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde a fost transferată duminică, 14 iunie, cu ajutorul unui elicopter SMURD. Trebuie spus, însă, că eliberarea criminalului în serie din Mehedinți nu este singura sentință controversată pronunțată de judecătoarea Mihaela Popescu.

Marius Csampar, un bărbat condamnat la 99 de ani de închisoare pentru uciderea cu sânge rece a patru persoane, a beneficiat la rândul său de recursul compensatoriu. Și de data aceasta judecătoarea a apreciat că bărbatul a dat „dovezi temeinice de îndreptare”, motiv pentru care l-a repus în libertate. Din fericire, bărbatul nu a recidivat, însă decizia naște controverse, având în vedere că acesta ar fi trebuit, practic, să își petreacă tot restul vieții în închisoare.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, noi precizări despre starea tinerei incendiate de Turnagiu

A fost transferată la Grigore Alexandrescu. Starea ei este critică, prognosticul este rezervat având în vedere și gradul de arsură și suprafața”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru la Digi 24, chestionat în privința cazului fetei incendiate de Turnagiu.

Are arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, iar şansele de supravieţuire sunt minime, pentru că arsura este foarte profundă. Starea este foarte gravă.

ADVERTISEMENT

Este totul ars profund. Este foarte arsă în zona capului şi a feţei. Sunt arse şi căile respiratorii.”, a explicat și Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală, unde fata a ajuns în cursul zilei de duminică, 14 iunie, fiind transportată de la Craiova cu un elicopter SMURD.

ADVERTISEMENT
Tags: