Pariuri sportive

Un croat a dat 8 goluri în 90 de minute

 ...
10.10.2013 | 12:53
Un croat a dat 8 goluri in 90 de minute

 

Atacantul formaţiei croate Rijeka, Andrej Krmarici, 22 de ani, a intrat în istoria fotbalului din ţara sa. Performanţa sa într-adevăr va fi greu de egalat în viitor, pentru că el a reuşit să marcheze opt din cele unsprezece goluri pe care Rijeka i le-a înscris echipei de liga a treia Zmaj Blato într-o partidă disputată miercuri în cel de-al treilea tur al Cupei Croaţiei. Precedentul record, şase goluri în timp de 90 de minute, i-a aparţinut lui Duje Kop, atacantul formaţiei Dinamo Zagreb. Krmarici a marcat trei goluri în prima repriză şi restul în a doua parte.

16 goluri e recordul mondial egalat

Dar Andrej Krmarici este copil mic pe lîngă isprăvile cipriotului Panagiotis Pontikos şi ale francezului Stephan Dembicki, care pot sta liniştiţi în privinţa şanselor ca recordul lor să poată cădea vreodată, pentru că au reuşit să marcheze pe durata unui singur meci nu mai puţin de 16 goluri! Cipriotul a făcut-o în contul echipei de liga a treia Olympos Xylofagau într-o partidă împotriva lui SEK, disputată pe 7 mai 2007 şi terminată cu victoria gazdelor cu scorul de 24-3. ”Stanis” Dembicki şi-a semnat recordul în timpul celui de-al doilea război mondial, echipa sa Racing Lens spulberîndu-i pe Aubry Asturies în  13 decembrie 1942 cu scorul de 32-0 într-o partidă din Cupa Franţei.

La nivel de meciuri interţări recordman este austrialianul Archie Thompson într-o partidă din preliminariile CM din 11 aprilie 2001 pe care The Soceroos au cîştigat-o în faţa Samoa Americană cu scorul de 31–0. Thompson a găurit poarta adversă de 13 ori. În Anglia Joe Payne de la Luton Town a marcat de zece ori în victoria cu 12-0 în faţa lui Bristol Rovers în a doua zi de Paşti a anului 1936.

FOTO RACING LENS 1942. Al treilea de jos de la dreapta la stînga e Stephan Dembicki ”Stanis”

stanis

Zece şi nouă goluri la nivel de campionat judeţean

În România recordul vine din lumea fotbalului mic, mai precis de la nivelul judeţean Arad, acolo unde Cătălin Neamţ de la Cetate Săvîrşin a înscris zece goluri în victoria cu 11-2 pe terenul lui Voinţa Macea. Neamţ este fost junior al UTA pe 14 septembrie 2011. Cătălin are 25 de ani şi şi-a egalat propriul record, pentru că mai reuşise să dea zece goluri într-un meci amical. Cu un gol mai puţin se poate lăuda şi Codruţ Ardelean de la echipa CS Barcău Nuşfălău din judeţul Salaj, în faţa celor de la Venus Măerişte.

FOTO Codruţ Ardelean a fost şi în lotul lui FC Sălaj, echipa fanion a judeţului în liga a treia

codrut_ardelean