Un cubanez cu origini românești este noul șef al Securității Interne din SUA. Mutare spectaculoasă a lui Biden

Flaviu Popa   
în HotNews
24/11/2020, 20:38
Un cubanez cu origini românești este noul șef al Securității Interne din SUA. Mutare spectaculoasă a lui Biden
Alejandro Mayorkas, numire spectaculoasă a lui Joe Biden. Foto: Hepta

Joe Biden a numit ca șef al Homeland Security un cubanez cu mamă româncă, mutarea fiind considerată excelentă de către presa democrată.

Alejandro Mayorkas are origini latino și evreiești, fiind numit în funcția de Secretar pentru Securitate Internă (Homeland Security).

Mayorkas are origini românești, mama sa fugind în Cuba în anii 1940, în timpul Holocaustului din România.

Un cubanez cu origini românești, șef al Homeland Security

Bărbatul în vârstă de 61 de ani s-a născut în Havana, capitala Cubei, tatăl său având rădăcini evreiești, conform The Jerusalem Post, citat de Digi 24.

„Când eram copil, Statele Unite mi-au oferit mie și familiei mele un loc în care să ne refugiem. Acum a fost nominalizat la Departamentul pentru Securitate Internă și mă voi ocupa de protejarea tuturor americanilor și a celor care fug de persecuție și caută o viață mai bună pentru ei și pentru cei dragi lor”, a explicat Mayorkas, pe Twitter.

Bărbatul, alături de familia sa, va fi primul imigrant care conduce Departamentul pentru Securitate Internă. În cadrul Administrației Obama a avut funcția de vice-secretar în cadrul aceluiași departament.

Mayorkas va avea misiune relaxarea politicilor de imigrație impuse de Administrația Trump, măsuri considerate draconice de ONG-urile care luptă pentru drepturile omului.

Departamentul pentru Securitate Internă a fost creat în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Joe Biden

Joe Biden își va prezenta restul echipei guvernamentale până în 20 ianuarie, momentul în care procesul de tranziție prezidențială va fi încheiat. John Kerry (consilier pentru probleme de mediu și schimbări climatice), Alejandro Mayorkas (Homeland Security), Anthony Blinken (Departamentul de Stat), Jake Sullivan (consilier pe probleme de securitate națională),  Linda Thomas-Greenfield (ambasadoare la ONU), și Avril Haines (director CIA) au fost deja confirmați ca membri ai viitoarei Administrații Biden.

Toate aceste mutări au fost considerate cel puțin interesate de experți și sunt total opuse modului de a gândi a lui Donald Trump.

Închide ×