Life

Un cunoscut cântăreț din România a fost pe punctul de a orbi: „Am ajuns și la renumitul doctor Massimo Busin”

25.02.2021 | 11:30
Un cunoscut cantaret din Romania a fost pe punctul de a orbi Am ajuns si la renumitul doctor Massimo Busin
Cântărețul Mihai Priescu, alături de Olguța Berbec
ADVERTISEMENT

Un cunoscut cântăreț din România a fost la un pas de orbire, iar medicul i-a spus în urma unei vizite să renunțe la una din cele mai mari pasiuni ale sale: mersul la sala de fitness.

Mihai Priescu, finul Olguței Berbec, a povestit prin ce clipe de coșmar a trecut și a apelat inclusiv la doctori din străinătate, printre care și renumit italian Massimo Busin.

ADVERTISEMENT

„Se întâmpla în urma cu 3 ani… Într-o dimineață, când m-am trezit, având draperiile trase la dormitor, era întuneric total. Am dat sa mă uit cât e ceasul și din întâmplare, m-am uitat doar cu un ochi (dreptul) și am văzut ca am imaginea încețoșată. Au trecut câteva zile și nu observam nici-o schimbare în bine.

Am hotărât să merg la un doctor oftalmolog, am făcut asta, iar diagnosticul era “hemoragie vitreana”. Asta însemna că la recomandarea medicului, ar fi trebuit să renunț la una din pasiunile mele: sala de forță.

ADVERTISEMENT

Mai mult, îmi spusese ca risc sa rămân fara vedere. Am fost șocat în momentul ala! Am început tratamentul și după câteva zile bune nu simțeam nici-o îmbunătățire a vederii”, ne-a declarat cântărețul Mihai Priescu.

Mihai Priescu, despre problemele sale medicale

După primul diagnostic pus greșit, artistul a aflat ulterior că are keratoconus, o boală destul de gravă care se caracterizează prin deformarea progresivă a corneei.

ADVERTISEMENT

„Am hotărât să merg la Craiova la un alt medic, iar ceea ce am aflat acolo, era cu totul diferit. Medicul mi-a spus ca am keratoconus de gradul 2 la ochiul drept (deformare a corneei). Am luat drumul țării și am ajuns și la București la doua clinici cotate foarte bine, dar diagnosticul era același, keratoconus! Am început un tratament numit “crosslinking” pentru a stopa evoluția bolii.

Pentru a rezolva aproape definitiv această problemă, era nevoie de un transplant de cornee. Am ajuns și la renumitul doctor Massimo Busin în Italia, sperând la un tratament mai simplu. După lungi investigații, s-a hotărât sa port la ochiul drept o lentilă semidura care ajuta foarte mult.

ADVERTISEMENT

Asta până când, sper eu sa apară o soluție care sa rezolve definitiv aceasta problema. Nu am primit restricții vis a vis de accesul meu în sala de forță, așadar sunt bucuros ca primul medic care m-a consultat și îmi dăduse verdictul dur de a “uita” că există sală de forță, s-a înșelat în privința asta”, ne-a mai spus Priescu.

Problema la ochi nu l-a putut ține departe de muzică, ba chiar îndrăgitul artist din zona Olteniei se poate lăuda cu noi colaborări muzicale.

Cea mai nouă este cea cu Armin Nicoară și Claudia Puican la o melodie orchestrată de Florin Pește.

 

ADVERTISEMENT