News

Un cunoscut epidemiolog, cooptat în echipa lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății

05.01.2021 | 23:42
Un cunoscut epidemiolog cooptat in echipa lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sanatatii
ADVERTISEMENT

Medicul epidemiolog Andreea Moldovan a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, decizia fiind de numire fiind publicată în Monitorul Oficial. Moldovan îl înlocuiește în funcția de secretar de stat pe medicul Dragoș Garofil, informează HotNews.

Medicul Andreea Moldovan a fost până acum directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, desemnarea ei ca secretar de stat fiind prima numire făcută în  Ministerul Sănătății de când acest portofoliu a fost preluat de către Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Ca director medical la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, Andreea Moldovan s-a aflat în prima linie a tratării cazurilor de COVID-19 încă de la apariția bolii în România.

Anterior, Andreea Moldovan a coordonat Compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale de la Spitalul Sf. Constantin din Braşov, spital premiat, în anul 2013, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu “Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”.

ADVERTISEMENT

Un  medic aflat în linia întâi a combaterii epidemiei

Andreea Moldovan a fost printre medicii care au reacționat, în luna august, la declarațiile regizorului Cristi Puiu care declarase, la festivalul de film TIFF că este “inuman” ca spectatorii să se uite la o producție de cinema purtând masca de protecție pe faţă.

Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil”, spunea Cristi Puiu.

ADVERTISEMENT

În replică, Moldovan i-a amintit lui Puiu condițiile în care trebuie să lucreze personalul medical care tratează bolnavii de COVID-19.

Sunt întristată pentru că Puiu este un lider de opinie, iar festivalul are un nivel înalt de calitate. Este trist să aud așa ceva… sunt dureroase și acele aplauze auzite.

ADVERTISEMENT

Eu și colegele cu care sunt în tură suntem îmbrăcate în costum special de la ora 07.50. Deja am văzut zeci de pacienți. Curge apa pe noi. Stăm cu mască, cu vizieră, ochelari și costum impermeabil de la ora 07.50.

 Pur și simplu ne facem datoria. Pentru noi nu este inuman. Este datoria noastră. E dureros că sunt oameni care gândesc așa și transmit astfel de mesaje. Doare tare de tot…”, spunea Andreea Moldovan.

ADVERTISEMENT