News

Un cunoscut medic din România a dezvăluit care e numărul real al infectărilor cu Covid-19 în țara noastră

18.08.2020 | 23:31
Un cunoscut medic din Romania a dezvaluit care e numarul real al infectarilor cu Covid19 in tara noastra
ADVERTISEMENT

Medicul Adrian Marinescu anunță că numărul real al persoanelor infectate cu noul coronavirus este de 10 ori mai mare decât cel raportat oficial.

Specialistul estimează că aproximativ 10.000 de români se îmbolnăvesc cu Covid-19 în fiecare zi, însă anchetele apidemilogice se derulează cu mare dificultate.

ADVERTISEMENT

Mai mult, testarea nu este suficient de extinsă, România fiind unul dintre statele din UE cu cea mai mică rată a testărilor.

Numărul real al infectărilor cu Covid-19 din România ar fi de 10 ori mai mare decât cifra oficială

„Se știe că peste tot în lume, în raport cu numărul celor care sunt diagnosticați prin teste, este diferență foarte mare. Întotdeauna numărul real este mai mare.

ADVERTISEMENT

Deci dacă avem 1.300, 1.400 de cazuri într-o zi, e clar că avem un număr poate de 10 ori mai mare, aproximativ vorbind. E clar că dintre aceștia cei mai mulți sunt asimptomatici.

Categoric că testarea extinsă este soluția, cu condiția ca în urma testării și izolarea să fie făcută rapid”, a declarat medicul Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

ADVERTISEMENT

România a raportat oficial 1.014 cazuri noi de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, însă după calculele doctorului Marinescu țara noastră are aproximativ 10.000 de cazuri, conform Antena 3.

Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede.

ADVERTISEMENT

Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri -, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire. Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine”, a adăugat medicul.

România a efectuat aproximativ 1.5 milioane de teste la o populație de 19 milioane, mult prea puțin pentru a putea trage concluzii asupra nivelului de infectare al Covid-19 din țara noastră.

Dacă toate calculele lui Marinescu sunt corecte, cifra reală a infectărilor la nivel mondial ar trebui să fie undeva în jurul a 220 de milioane de oameni, în timp ce numărul infectărilor din România depășește 700.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT