News

Un cunoscut medic francez îi avertizează pe oameni în legătură cu SARS-CoV-2. Mesaj emoționant al specialistului

25.08.2020 | 19:10
Un cunoscut medic francez ii avertizeaza pe oameni in legatura cu SARSCoV2 Mesaj emotionant al specialistului
ADVERTISEMENT

Medicul Marin Hirsch, directorul general al AP-HP, îi anunță pe oameni că SARS-CoV-2 a rămas la fel de periculos ca și la începutul pandemiei de Covid-19.

Expertul, director al Assistance publique – Hôpitaux de Paris, crede că oamenii greșesc atunci când se gândesc că noul coronavirus nu mai reprezintă un pericol real.

ADVERTISEMENT

În societate ar circula informația conform căreia noul coronavirus ar fi suferit mutații și nu mai este atât de periculos, lucru considerat fals de expert.

Un medic francez le transmite oamenilor un mesaj emoționant

Medicii francezi sunt îngroziți de faptul că virusul are puterea de a se răpândi foarte rapid, ajungându-se în situația în care numărul de îmbolnăviri se poate dubla în câteva zile.

ADVERTISEMENT

Primul lucru pe care-l putem face mai bine este să nu ne mai gândim că s-a schimbat comportamentul virusului.

Refrenul brusc s-a îmblânzit este fals.  În Île-de-France, numărul bolnavilor spitalizaţi creşte, se dublează la 26 de zile. La începutul lui martie numărul bolnavilor spitalizaţi se dubla la trei zile.

ADVERTISEMENT

Vârsta medie în spitale nu a scăzut. Ceea ce este cel mai important este comportamentul nostru, comportamentul personalului medical, medicilor, comportamentul populaţiei”, a subliniat medicul.

Totodată, francezul a vorbit despre hidroxiclorochină și despre medicul francez, Didier Raoult, care insistă în continuare că acest medicament ar fi soluția pentru a învinge Covid-19.

ADVERTISEMENT

E un talent absolut ramarcabil. Foloseşte vechile sfori complotiste, foarte inteligent, foarte bine făcut. Spui mai întâi sunt vânduţi toţi, mai puţin eu, deci discreditezi sistemul, iar apoi spui sunt singurul care gândeşte ca voi, gândirea prin identificare. Dacă sunt criticat e din cauză că am dreptate”, a punctat expertul.

Anunțul medicului vine în contextul în care tot mai multă lume se culcă pe o ureche considerând că boala nu mai este relevantă, în condițiile în care au trecut mai bine de 6 luni de la debutul pandemiei.

ADVERTISEMENT