Un cunoscut politician a murit după ce i s-a făcut rău la filmări. Era vicepreşedintele Parlamentului german

Bogdan Solomon   
în HotNews
26/10/2020, 11:00
Un cunoscut politician a murit după ce i s-a făcut rău la filmări. Era vicepreşedintele Parlamentului german
Thomas Oppermann a leșinat în timpul filmărilor. Sursa foto: dw.com

Vicepreşedintele camerei inferioare (Bundestag) a parlamentului german, Thomas Opperman, s-a stins din viață duminică seara, după ce i s-a făcut rău în timpul unor filmări pentru postul de televiziune ZDF.

Tragicul anunț a fost făcut în această dimineață de RTL şi NTV și preluat de DPA, care citează surse de pe scena politică.

În vârstă de 66 de ani, Opperman a leșinat pe platoul de filmare și a fost transportat de urgență la spital. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de medici, aceștia s-au văzut nevoiți să declare decesul reputatului om politic.

A murit vicepreședintele Parlamentului Germaniei. A căzut din picioare în timpul unei filmări

Vestea morții neașteptate a colegului și camaradului meu Thomas Oppermann mă întristează profund. Thomas a fost mereu în slujba țării și a partidului social democrat, cu pasiune și înțelegere. Condoleanțele mele familiei”, a transmis Hubertus Heil, ministrul Muncii și colegul său din Partidul Social Democrat (SPD).

Thomas Opperman anunţase la sfârşitul lunii august că nu va mai candida la următoarele alegeri parlamentare. „După 30 de ani a venit vremea să fac din nou altceva şi să încep proiecte noi”, spunea vicepereședintele Parlamentului.

Angela Merkel: „L-am apreciat de mulți ani ca un partener de încredere”

Sunt șocată și întristată de moartea prematură a lui Thomas Oppermann. L-am apreciat de mulți ani ca un partener de încredere și corect în marea coaliție.

În calitate de vicepreședinte al Bundestagului german, a făcut un serviciu remarcabil către parlamentul nostru în vremuri tulburi”, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Thomas Oppermann a murit brusc și neașteptat ieri. Suntem profund șocați și ne întristăm cu rudele sale.

Gândurile noastre se îndreaptă acum către familia sa”, a transmis și vicepreşedintele SPD, Norbert Walter-Borjans.

Închide ×