ADVERTISEMENT
News

Un cunoscut preot din București a murit răpus de Covid-19. Era urmașul lui Ion Creangă

Autor: Flaviu Popa | 09.09.2020 | 23:20
Un cunoscut preot din București a murit răpus de Covid-19. Era urmașul lui Ion Creangă
Preotul a murit, răpus de Covid-19. Alina Zamfirescu (Facebook)

Cunoscutul preot Vasile Ailioaiei, paroh al Bisericii Podeanu, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Părintele, în vârstă de 66 de ani, se afla în spital de mai bine de două săptămâni, după ce se infectase cu SARS-CoV-2.

Conform România TV, bărbatul era strănepot al scriitorului Ion Creangă, fiind născut în Topolița, la 10 kilometri de Humulești.

ADVERTISEMENT

Un cunoscut preot din București a murit răpus de Covid-19. Era urmașul lui Ion Creangă

După cum se știe, Ion Creangă era născut în Humulești. Potrivit sursei citate, bunicul mamei lui Vasile Ailioaiei era frate cu Ion Creangă.

Ailioaiei a făcut școala în Târgu Neamț, iar Facultatea de Teologie a urmat-o la Sibiu. În 1987 a decis să se stabilească în București, ca lector al Institutului Biblic.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai mulți ani, bărbatul comenta cuvintele străbunului său, Ion Creangă, cel care îi considera pe bucureșteni drept fiii lui „Scaraoțchi”.

Erau vremuri tulburi și atunci era rivalitatea între cele două capitale, Iașiul și Bucureștiul, când foarte mulți dintre cei luminați la minte socoteau că Iașiul e o capitală mai nimerită. Cred că din cauza asta zicea el despre București”, explica preotul.

ADVERTISEMENT

Anunțul morții lui Ailioaiei a fost făcut pe Facebook, de un apropiat: „Azi dimineață, a trecut la cele veșnice pr. Vasile Ailioaiei, parohul Bisericii Podeanu, cunoscută drept păstrătoarea sfintelor moaște al Mirelui din Cana Galileii, Sf Ap. Simon Zilotul. Părintele avea 66 de ani, iar în urmă cu 2 săptămâni fusese internat din cauza COVID-19, având și alte probleme de sănătate preexistente. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească de-a dreapta Sa! 🙏💔🥀😭”.

Bărbatul a lăsat în urmă doi copii, un băiat și o față. Conform b365.ro, fata preotului lucrează la Guvern, iar băiatul a terminat Facultatea de Teologie și Afaceri Internaționale, iar acum este pilot. Ambii au fost crescuți în București, în orașul pe care Ion Creanga nu-l avea la suflet, însă urmașul scriitorului nu și-ar fi imaginat viața fără Capitală.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!