News

Un cunoscut preot din Suceava a fost găsit mort în curtea bisericii. Ce a pățit bărbatul

Preotul sucevean Benedict Cuciureanu, cunoscut și iubit în parohia sa, a fost găsit decedat în curtea bisericii unde slujea.
30.11.2022 | 23:52
Un cunoscut preot din Suceava a fost gasit mort in curtea bisericii Ce a patit barbatul
Preot mort în Suceava. Foto: Monitorul de Suceava
ADVERTISEMENT

Poliția a răspuns unui apel la 112 din partea unui bărbat care le-a transmis că preotul era căzut pe jos, fără suflare.

Un cunoscut preot din Suceava a murit din senin

Bărbatul în vârstă de 56 de ani nu a mai putut fi salvat de medicii ajunși la fața locului, care au fost nevoiți să constate decesul acestuia. De asemenea, polițiștii de la Secția Rurală Pojorâta vor încerca să stabilească de ce a murit bărbatul cu exactitate.

ADVERTISEMENT

Cert e că apelul a fost făcut marți, 29 noiembrie, în jurul orei 13:30. Din primele cercetări a reieșit că preotul plecase de acasă luni seara spre un teren unde avea depozitate niște lemne.

Curtea bisericii, unde părintele a fost găsit mort, era pe traseul dintre casa sa și terenul unde avea de lucru, astfel că oamenii cred că acesta și-a găsit sfârșitul în timp ce avea drumurile sale obișnuite.

ADVERTISEMENT

Pentru că locuia singur, nimeni nu a remarcat lipsa bărbatului decât a doua zi, când a fost descoperit căzut în curtea bisericii unde slujea.

Polițiștii nu au identificat urme de agresiune sau alte elemente aducătoare de suspiciuni, astfel că cea mai probabilă variantă luată în considerare e cea a unui infarct.

ADVERTISEMENT

Necropsia va lămuri probabil această situație, însă e cunoscut faptul că preotul avea probleme de sănătate mai vechi. Potrivit Monitorulsv.ro, părintele Benedict Cuciureanu a sfârșit într-un mod similar cu tatăl său.

Fiu de preot, Benedict oficia slujbe chiar în biserica unde slujise tatăl său, preotul Gheorghe Cuciureanu, mai exact în Biserica Sfântul Nicolae din Sadova. Tatăl său murise în 21 mai 1997 într-un mod similar, făcând infarct în timp ce se pregătea să intre în biserică.

ADVERTISEMENT

Potrivit consătenilor, părintele Benedict mai are doi frați și o soră, precum și o fiică care e stabilită la Cluj-Napoca. A lăsat în urmă, de asemenea, o soție și o mamă îndurerată, conform aceleiași surse.

ADVERTISEMENT
Tags: