News

Un cunoscut templu budist din Thailanda a fost închis, din cauza consumului de droguri. Toți călugării, testați pozitiv

Un cunoscut templu budist a fost închis temporar după ce toți călugării au fost testați pozitiv pentru consum de droguri.
30.11.2022 | 21:05
Un cunoscut templu budist din Thailanda a fost inchis din cauza consumului de droguri Toti calugarii testati pozitiv
Templu budist, închis din cauza drogurilor. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Templul situat în centrul Thailandei, în districtul Bung Sam Pha, este apreciat de turiști și de locuitorii din zonă, însă vestea că toți călugării se drogau cu metamfetamină i-a surprins pe mulți.

Un templu budist, închis din cauza drogurilor

Un oficial local pe numele său Boonlert Thintapthai a transmis că patru călugări, inclusiv un stareț, au fost testați pozitiv pentru metamfetamină.

ADVERTISEMENT

”Templul este acum gol și locuitorii satelor din apropiere sunt îngrijorați că nu vor putea participa la nicio ceremonie”, a declarat Thintapthai. Cu toate acestea, oficialul a dat asigurări că în cel mai scurt timp vor fi trimiși mai noi clerici pentru a-i înlocui pe cei care au fost găsiți drogați.

Polițiștii nu pot decât să spere că următorii călugări care vor veni aici nu vor urma ”calea” celorlalți și nu se vor droga cu metamfetamină.

ADVERTISEMENT

Credincioșii din zonă sunt îngrijorați că nu vor mai putea practica Punya în această perioadă. Oamenii sunt convinși că mersul la templu și facerea de bine le poate aduce noroc și o karma bună.

Potrivit Oficiului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate, citat de DC News, Thailanda este un centru important de distribuție a drogurilor precum metamfetamina, care sosește ilegal aici din Laos. O pastilă de metamfetamină se vinde pe străzile din Thailanda cu aproximativ 50 de eurocenți.

ADVERTISEMENT

În 2021 consumul de substanțe ilegale a atins un maxim istoric în Thailanda, autoritățile confiscând cantități enorme de droguri.

În urmă cu zece ani, poliția din Thailanda găsea rămășițele a peste 2.000 de fetuși morți într-un templu budist din Bangkok, despre care se crede ca provin de la avorturi ilegale. În acel moment rămășițele erau ascunse în containerele mortuare folosite pentru cadavrele care urmau să fie incinerate.

ADVERTISEMENT

Politia a sesizat un miros puternic după ce cuptorul din templu s-a stricat, iar acest lucru i-a dat de gol pe călugării care încercau să ajute femeile să scape de sarcinile nedorite.

ADVERTISEMENT
Tags: