News

Un cutremur cu magnitudinea de 5.5 a lovit Puerto Rico. O serie de clădiri, afectate de seism. Video

03.05.2020 | 10:55
Un cutremur cu magnitudinea de 55 a lovit Puerto Rico O serie de cladiri afectate de seism Video
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu magnitudinea de 5.5 pe Richter a lovit statul Puerto Rico. În urma seismului raportat duminică, o serie de clădiri din această țară au fost serios afectate.

Un cutremur cu magnitudinea 5.5 a zguduit Puerto Rico. O serie de clădiri, afectate de seism

Statul insular Puerto Rico, situat în nord-estul Mării Caraibelor, a fost lovit de un cutremur important duminică dimineața.

ADVERTISEMENT

Seismul, care a înregistrat o magnitudine de 5.5 pe Richter, s-a produs în sudul statului și a lăsat în urmă destul pagube materiale.

Din primele date oferite de de institutul american de geofizică USGS, aceeași zonă a fost lovită de alte seisme, așa-numitele replici, cu magnitudini cuprinse între 3.4 și 4.9, anunță CNN.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, autoritățile nu au emis nicio alertă de tsunami. Seismul s-a simțit și în alte insule din apropiere.

Mai multe clădiri, avariate de cutremur

Seismul din dimineața zilei de duminică, 3 mai, i-a surprins pe puerto-ricani în locuințe, dat fiind faptul că această țară, la fel ca multe altele din lume, se află în carantină din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu s-au raportat victime. Au existat însă mai multe clădiri serios afectate de seism. Primarul din Ponce, Maria Melendez, a declarat că mai multe clădiri din oraș au fost avariate.

Din rapoartele oficiale se arată că cel puțin un balcon cu două etaje din sudul orașului Ponce s-a prăbușit, a declarat purtătorul de cuvânt al orașului, Inés Rivera. Între timp, au mai fost raportate crăpături în locuințe de clădiri din orașul Guayanilla.

ADVERTISEMENT

Autoritățile fac un apel către cetățeni să nu iasă în centrul orașelor din sudul țării în această perioadă.

ADVERTISEMENT
Tags: