GALERIE FOTO / Un cutremur masiv a lovit Nepal: A fost resimţit şi în India

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/04/2015, 11:26
GALERIE FOTO / Un cutremur masiv a lovit Nepal: A fost resimţit şi în India GALERIE FOTO

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 9:30, la 80 de km est faţă de Kathmandu, în Nepal. Seismul a avut o adâncime de 10 kilometri şi a fost resimţit şi în capitala Indiei, New Delhi, dar şi în Lucknow, Kolkata şi în alte părţi din nordul ţării, informează The Times of India.com.

Ministrul Minendra Rijal cere ajutor comunităţii internaţionale în vedere gestionării situaţiei de criză.

“Avem nevoie de sprijinul tuturor agenţiilor internaţionale specializate, care s-au mai confruntat cu astfel de situaţii şi cunosc mult mai bine decât noi procedurile care trebuie aplicate, pentru astfel de urgenţe ca cea pe care o traversăm, în prezent”, a spus Minendra Rijal, citat de BCC.com.

Mai multe cartiere din Kathmandu sunt în ruină. Imaginile surprinse imediat după producerea seismului, arată oameni căutând cu mâinile goale supravieţuitorii prinşi sub dărâmături.

Printre construcţiile distruse în capitala nepaleză se numără şi un turn ridicat în 1832 şi inclus în patrimoniul mondial Unesco. Autorităţile anticipează că situaţia este mult mai dramatică în provincie. Circulaţia a fost întreruptă în multe zone, iar echipele de salvare nu pot ajunge la sinistraţi deoarece şoselele au fost distruse de violenţa seismului, informează Realitatea TV.

GALERIE FOTO

Conform Institutului american de Fizică a Pământului, epicentrul cutremurului a fost undeva între 10 şi 15 kilometri adâncime, motiv pentru care undele de şoc s-au resimţit puternic nu doar în Nebal, ci şi în India. De asemenea mişcarea telurică a fost urmată de numeroase replici, unele dintre ele de peste 6 pe Richter.

Ministrul de Informaţii al Nepalului, Minendra Rijal, a anunţat că, până la această oră, au fost înregistrate pagube materiale, mai multe clădiri fiind distruse, în urma cutremurului, atât în capitală, cât şi în apropierea ei, însă a precizat că nu au fost raportate victime.

“Încercăm să obţinem cât mai multe informaţii şi să ajungem la cei afectaţi, atât aici, cât şi în Nepal“, a declarat, pe Twitter, prim-ministrul Indiei, Narendra Modi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Închide ×