News

Un cutremur puternic a lovit insula Sumatra din Indonezia. Locuitorii din anumite zone au fost evacuați

Un cutremur puternic cu magnitudinea peste 6 a fost semnalat în insula Sumatra din Indonezia. Autoritățile au dispus evacuarea locuitorilor din anumite zone ale statului asiatic.
29.08.2022 | 12:07
Un cutremur puternic a lovit insula Sumatra din Indonezia Locuitorii din anumite zone au fost evacuati
Cutremur puternic de magnitudine peste 6 raportat în insula indoneziană Sumatra. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter.com
ADVERTISEMENT

Insula Sumatra din vestul Indoneziei a fost lovită, luni dimineața, de mai multe cutremure. Cel mai puternic a fost unul de 6.4, revizuit ulterior la 6.1.

Cutremur puternic de magnitudine peste 6 raportat în insula indoneziană Sumatra

Încă de la primele ore ale zilei de luni, 29 august, trei cutremure consecutive au zguduit națiunea asiatică. Primul a înregistrat o magnitudine de 5.2, fiind raportat înainte de zorii zilei. Acesta a fost urmat de un cutremur cu magnitudinea 5.4, la circa o oră distanță.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent și, de asemenea, cel mai puternic cutremur a fost al treilea din această serie. Timp de câteva secunde, seismul de 6.1 pe Richter a afectat insulele Mentawai, în capitala provinciei Padang, și în zona muntoasă din jur Bukitinggi, a anunțat Agenţia de meteorologie şi geofizică din Indonezia (BMKG), citată de Independent.

Locuitorii din mai multe sate din zona epicentrului seismului au fost evacuați pe un teren mai înalt, a declarat un oficial local pentru dezastre.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai adăugat că o biserică, o școală și o unitate de sănătate au fost ușor avariate de șocul cutremurului. Localnicii au fost avertizați împotriva potențialelor replici, fiind îndemnați să nu intre în panică.

Până la această oră nu au fost raportate victime și nici nu a fost emisă vreo alertă de tsunami.

ADVERTISEMENT

Zeci de morți raportați în Indonezia în urma unui cutremur produs în debutul anului

Indonezia, o țară cu peste 270 de milioane de locuitori, este situată în ”Cercul de Foc al Pacificului”. Aici, mai multe plăci tectonice se întâlnesc și creează o activitate seismică frecventă. În urma ei rezultă cutremure, erupții vulcanice și formarea de tsunami.

La începutul lunii februarie, cel puțin 25 de persoane au murit și peste 400 au fost rănite după un cutremur cu magnitudinea 6.2 care a lovit provincia Sumatra de Vest.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, în ianuarie, un cutremur cu magnitudinea de 6.2 grade a ucis peste 100 de persoane și a rănit aproape 6.500 în provincia Sulawesi de Vest.

ADVERTISEMENT