Un an de la moartea lui Paul Walker! Bucureştenii au organizat un eveniment în memoria actorului

Duminică, 30 noiembrie 2014, s-a împlinit un an de la moartea lui Paul Walker, venită în urmă unui accident violent de maşină, în California. Actorul s-a făcut cunoscut pentru rolul său din...
30.11.2014 | 18:23
Un an de la moartea lui Paul Walker Bucurestenii au organizat un eveniment in memoria actorului
ADVERTISEMENT

Duminică, 30 noiembrie 2014, s-a împlinit un an de la moartea lui Paul Walker, venită în urmă unui accident violent de maşină, în California. Actorul s-a făcut cunoscut pentru rolul său din filmul “Furios şi Iute”.

Cauza morţii: viteza!

Pe 30 decembrie 2013, actorul Paul Walker murea în urma unui accident de maşină, alături de prietenul său Roger Rodas. Cei doi se aflau într-un automobil Porsche GT Carrera, care rula cu o viteză cuprinsă între 129 şi 150 de kilometri pe oră. La capătul unei anchete care a durat patru luni de zile, moartea actorului a fost pusă pe seama vitezei excesive. Automobilul a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit de un stîlp şi de un copac, explodînd la cîteva secunde după impact.

ADVERTISEMENT

„Investigatorii au stabilit că accidentul fatal, produs în urma coliziunii, a fost cauzat de viteza inadecvată la condiţiile de drum“, declara în luna mai Mike Parker, şeful Departamentului de poliţie din Los Angeles.

Bucureştenii au organizat un eveniment în memoria lui

Averea lui Paul Walker, care se ridică la aproximativ 25 de milioane de dolari, a fost lăsată în întregime în mîinile fiicei în vîrstă de 15 ani, Meadow Walker.

ADVERTISEMENT

Moartea actorului a generat la nivel mondial o serie de evenimente dedicate acestuia, prin care fanii îşi exprimau regretul. Astfel, în Bucureşti mai mulţi admiratori au creat evenimentul „Paul Walker World Wide Bucharest“ în care mai multe maşini şi-au turat motoarele în centrul Capitalei.

Carieră impresionantă

Paul Walker şi-a început cariera de tânăr, fiind protagonistul mai multor reclame. În 1986, el a debutat într-un rol în filmul „Monster in the Closet“. Au urmat numeroase roluri în seriale TV, precum „Highway to Heaven“, „Throb“ şi „Tânăr şi neliniştit“. Începând din 1998, acesta a primit tot mai multe roluri în filme precum „Varsity Blues“ (1999), „The Skulls“ (2000), „Timeline“ (2003), „Flags of Our Fathers“ (2006).

ADVERTISEMENT

Cel mai important rol din cariera acestuia a fost în seria “Furios şi Iute”, unde Paul Walker a făcut cuplu cu Vin Disel, în cel mai iubit film de maşini din istorie.