News

Un deces la fiecare 18 secunde din cauza COVID-19! Coronavirusul a depășit SIDA și malaria

29.06.2020 | 15:31
Un deces la fiecare 18 secunde din cauza COVID19 Coronavirusul a depasit SIDA si malaria
ADVERTISEMENT

Un deces la fiecare 18 secunde din cauza COVID-19! Aceasta este rata coronavirusului, una care a explodat în ultima perioadă.

Concret, nu mai puțin de 4.700 de oameni mor la fiecare 24 de ore din cauza acestui virus, conform unor calcule bazate pe o medie în perioada 1 – 27 iunie.

ADVERTISEMENT

Din păcate, rata uriașă echivalează cu 196 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 18 secunde, ceea ce a aruncat în aer toate statisticile medicale.

La fiecare 18 secunde moare un om din cauza COVID-19!

Trebuie specificat că în numai cinci luni de zile, numărul de decese din cauza COVID-19 a depăşit numărul de persoane care mor anual din cauza malariei, aceasta fiind una dintre cele mai mortale boli infecţioase

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, rata de deces medie se ridică la 78.000 pe lună, comparativ cu 64.000 de decese provocate de SIDA şi 36.000 de decese de malarie, potrivit cifrelor din 2018 ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Trebuie spus că specialiștii din sănătate au analizat și modul în care problemele demografice afectează ratele de deces în diferite regiuni.

ADVERTISEMENT

Concret, unele ţări europene cu populaţii mai în vârstă au raportat rate de fatalitate mai mari. Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a analizat în luna aprilie peste 300.000 de cazuri.

20 de țări au trecut prin lupa expeților care au constatat că aproximativ 46% din toate cazurile de deces au depăşit vârsta de 80 de ani.

ADVERTISEMENT

Bilanţul pandemiei covid-19 se aproapie de o jumătate de milion de morţi în lume, relatează AFP, care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri, fapte marcante şi ultimele evoluţii ale pandemiei în lume.

Pandemia noului coronavirus s-a soldat cu cel puţin 498.779 de morţi în lume, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP duminică la ora 11.00 GMT (14.00, ora României) din surse oficiale.

Pragul de zece milioane de cazuri diagnosticate în mod oficial în lume a fost depăşit – iar cel puţin 4.971.500 de persoane sunt considerate vindecate.

Statele Unite înregistrează 2.510.323 de cazuri, potrivit unui bilanţ AFP, şi 125.539 de decese. Florida a înregistrat un nou vârf de 9.585 de bolnavi şi 24 de morţi într-o singură zi. Guvernatorul statului consideră că este vorba despre o ”adevărată explozie” a bolii în rândul tinerilor, care s-au întors la plajă şi la petreceri nocturne, în urma ieşirii din izolare.

Europenii nu reuşesc să se pună de acord asupra unei liste cu ţări în care nivelul contaminării este suficient de ”sigur” pentru a permite locuitorilor acestor ţări să vină în Europa începând din iulie. O primă listă cu 15 ţări – pe care nu se află Statele Unite, Brazilia, Rusia – a fost propusă vineri seara, însă consultările între statele membre au fost prelungite până luni. Această listă urmează să fie revizuită din două în două săptămâni.

 

ADVERTISEMENT