News

Un depozit din Mogoşoaia devine spital COVID-19. Auchan și Leroy Merlin, centru de spitalizare pentru persoane noncritice

02.04.2020 | 16:30
Un depozit din Mogoşoaia devine spital COVID-19. Auchan și Leroy Merlin, centru de spitalizare pentru persoane noncritice
Cele două companii construiesc un spital pentru pacienți noncritici. Sursa foto -fanatik
ADVERTISEMENT

Auchan și Leroy Merlin au anunțat că pun la dispoziție un centru de spitalizare pentru persoane noncritice! Mai exact, în contextul epidemiei de coronavirus din România, cele două companii, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare.

Auchan și Leroy Merlin, centru de spitalizare pentru persoane noncritice!

Concret, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

În situația în care pacienți internați aici devin în timp cazuri mai grave, atunci aceștia vor fi transferați către alte unități spitalicești.

ADVERTISEMENT

Un spațiu de depozitare devine spital COVID-19

Suprafața alocată, de 7.500 m2, este echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.) și va fi amenajată cât mai repede posibil într-o unitate pre-spitalicească.

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

„Așa am considerat noi că trebuie să ne implicăm, asta ni s-a părut cel mai potrivit să facem: un spital de campanie, chiar dacă e mult spus. Aici vrem să primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cât posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele.

ADVERTISEMENT

Această inițiativă se desfășoară cu sprijinul și colaborarea Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), și dorim, în măsura în care va fi nevoie și vom avea succes cu prima unitate, să o extindem și în alte orașe.

Stimați oameni de business, dragi conducători de companii, vă adresez acest mesaj colegial de implicare și solidaritate: vă așteptăm alături de noi, sprijinul vostru este foarte important. Știu că mulți ați apreciat deja această idee, vă invit acum să o concretizăm și vă mulțumesc în avans!” a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România, inițiator al proiectului.

„Suntem o companie umană, responsabilă și ne asumăm acest rol. Prin cultura companiei noastre ajutăm zilnic fiecare locuitor din România să-și protejeze casa și în contextul actual, cu atât mai mult, ne gândim la siguranța acestora și punem la dispoziție clădirea pentru a fi transformată în unitate de primire și vindecare bolnavi.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, invităm companiile din România să susțină acest important proiect, prin furnizarea de materiale, lucrări și servicii, atât de necesare amenajării.

Companii de construcții, de instalații, de mobilier, de produse textile, de transport, de echipamente medicale, de soluții dezinfectante, de servicii, bănci și instituții financiare, ONG-uri etc.,  toate sunt invitate să participe cu produse și servicii la amenajarea rapidă a acestei unitați pre-spitalicești”, a mentionat și Frederic Lamy, director general Leroy Merlin, companie care a pus clădirea la dispoziție.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri