News

Un deputat AUR a contestat sancţiunea primită de la Comisia Juridică invocând că are Covid. Ce spunea însă Dan Tănasă despre pandemie

27.04.2021 | 16:26
Un deputat AUR a contestat sanctiunea primita de la Comisia Juridica invocand ca are Covid Ce spunea insa Dan Tanasa despre pandemie
ADVERTISEMENT

Dan Tănasă contestă sancţiunea primită de la Comisia Juridică. Deputatul AUR susține că ar fi fost infectat cu Covid când s-a judecat cazul și nu i s-a oferit dreptul la apărare. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a hotărât pe 1 aprilie să îl sancţioneze pe Dan Tănasă cu un avertisment scris, după conflictul pe care l-a avut cu doi deputați de la USR PLUS.

Deputatul AUR nu a fost de acord cu sancționarea sa și a depus o contestație la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, în care susține că a fost pedepsit pe nedrept, conform Newsweek.ro

ADVERTISEMENT

”Mă aflam în data de 1 aprilie 2021 în izolare la domiciliu, sub tratament medical, într-o stare febrilă și de slăbiciune incompatibilă cu alte activități”, explică Dan Tănasă.

Dan Tănasă contestă sancţiunea primită de la Comisia Juridică. ”Toți cei trei membri ai familiei eram Covid pozitivi”

„Mi se putea acorda un termen pentru ca subsemnatul să-mi pot formula apărarea. După cum reiese foarte clar din arhiva Comisiei Juridice, cel puțin în ultimul deceniu nu a existat un caz în care să nu se acorde un nou termen într-o anumită speță. Refuzul Comisiei Juridice de a acorda un nou termen echivalează în mod evident cu refuzul de a acorda subsemnatului dreptu la apărare, ori acest lucru este de neacceptat, este neconstituțional.

ADVERTISEMENT

Subsemnatul mă aflam în data de 1 aprilie 2021 în izolare la domiciliu, sub tratament medical, într-o stare febrilă și de slăbiciune incompatibilă cu alte activități.

Depun mai jos în probațiune o copie a SMS-urilor primite de la DSP Brașov pe telefonul soției din care reiese că toți cei trei membri ai familiei eram COVID pozitivi.

ADVERTISEMENT

Din fericire nu a fost nevoie de internare, însă nu pot să nu remarc că, în timp ce agonizam acasă din cauza bolii, colegii mei deputați din USR, PNL și UDMR erau mai preocupați de sancționarea mea decât de starea mea de sănătate”, a scris Dan Tănasă în contestație.

Dan Tănasă a deranjat pe 24 martie conferința de presă organizată de liderul USR PLUS Dan Barna și de ministrul Justiției Stelian Ion, după votul de desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe 1 aprilie, liderul deputaţilor USR-PLUS Ionuţ Moşteanu şi parlamentarul Silviu Dehelean au făcut o solicitare luni către Biroul permanent al Camerei în care au cerut sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă care i-a insultat.

Ce spunea Dan Tănasă despre pandemie?

„S-a creat impresia în spațiul public că de 9 luni de zile singura problemă este pandemia de COVID. În realitate, cum să cred că preocuparea Guvernului Orban este sănătatea oamenilor, când România este principalul exportator de carne vie, de femei la produs și de copii.

În România mor anual 50.000 de oameni de cancer. Vedem pe cineva din clasa politică interesat de cancer? Peste 23.000 de oameni mor în România anul din cauza poluării aerului”, explica Dan Tănasă în trecut.

„Nu s-au mai construit școli, grădinițe, nu există proiecte, totul numai despre pandemie. N-au venit măștile pentru persoanele defavorizate, 700.000 de copii se culcă în fieare seară în România flămânzi și nu aucces la educație”, a mai menționat deputatul.

ADVERTISEMENT