News

Un deputat britanic a fost ucis într-o biserică, în timpul unei audiențe. David Amess a fost înjunghiat

Un deputat britanic a fost ucis într-o biserică. Acesta a lăsat în urmă cinci copii.
15.10.2021 | 20:41
Un deputat britanic a fost ucis intro biserica in timpul unei audiente David Amess a fost injunghiat
ADVERTISEMENT

Veste tragică pentru politica din Marea Britanie, după un atac care i-a pus capăt vieții unuia dintre cei mai iubiți politicieni din Essex.

Tragedie în Marea Britanie. Un deputat a fost ucis într-o biserică

Deputatul care făcea parte din Partidului Conservator din circumscripția Southend West se afla la o biserică metodistă în localitatea Leigh on Sea, unde avea niște întâlniri cu electoratul, în momentul în care a fost atacat cu cuțit de un individ.

ADVERTISEMENT

Din păcate, medicii care au sosit la fața locului nu am putut să mai facă nimic pentru parlamentarul în vârstă de 69 de ani, care este și tatăl a cinci copii.

Tragedia avut loc în Essex, iar deputatul a murit în urma rănilor suferite. Oamenii legii au anunțat că un tânăr vârstă de 25 de ani, suspect în acest caz pentru uciderea deputatului, a fost arestat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceștia au mai anunțat că a fost recuperat un cuțit, cel mai probabil arma crimei și cercetările cu privire la persoanele implicate s-au terminat, acesta fiind singurul suspect.

„Din păcate, a murit la fața locului. Un tânăr de 25 de ani a fost arestat sub suspiciunea de crimă și este în prezent în arest. Am recuperat un cuțit de la fața locului și nu căutăm pe altcineva în legătură cu incidentul”, au transmis polițiștii.

ADVERTISEMENT

În același timp, oamenii legii au ținut să precizeze că investigația morții deputatului este încă în curs, pentru a se afla cum a ajuns tânărul respectiv acolo purtând o armă letală.

Britanicii sunt șocați de moartea lui Sir David Amess

Reacțiile din mediul politic britanic nu au întârziat să apară și inclusiv premierul Boris Johnson a transmis un mesaj după moartea deputatului.

ADVERTISEMENT

Acesta a ținut să sublinieze faptul că el era în această funcție de 40 de ani, timp în care a slujit comunitatea sa din Essex.

„A fost ucis în timpul audiențelor din circumscripția sa, într-o biserică, după aproape 40 de ani de slujire continuă pentru oamenii din Essex și pentru întregul Regat Unit”, a spus prim-ministrul.

„Un om grozav, un mare prieten și un mare parlamentar, ucis în timp ce își îndeplinea rolul democratic”, a spus secretarul pentru sănătate, Sajid Javid.

„O veste groaznică și profund șocantă. Mă gândesc la David, familia și colaboratorii săi”, a spus liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer.

ADVERTISEMENT