News

Un deputat PNL și-a oficializat trecerea la USR. Marius Bodea va candida pentru șefia CJ Iași

28.07.2020 | 20:46
Un deputat PNL sia oficializat trecerea la USR Marius Bodea va candida pentru sefia CJ Iasi
ADVERTISEMENT

Deputatul Marius Bodea și-a anunțat înscrierea în USR, partid din partea căruia va candida pentru șefia Consiliului Județean Iași. Bodea a fost șeful organizației municipale Iași a PNL, dar a demisionat din partid ca urmare a deciziei conducerii partidului de a-l susține pe Mihai Chirica pentru un nou mandat de primar al Iașilor.

Am ales USR după ce liderii partidului în care m-am format și-au trădat la modul cel mai sfidător principiile prin racolarea pesedistului Mihai Chirica si a mafiei din jurul lui. Nu am putut accepta acest compromis pentru că ar fi însemnat să îmi încalc propriile principii și valori”, a anunțat Marius Bodea pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Deputatul își oficializează astfel apropierea de USR-PLUS, el fiind deja confirmat, încă din 19 iunie, drept candidatul Alianței pentru CJ Iași.

Mulțumesc, și pe această cale, lui Cosette Chichirău și întregii echipe USR Iași pentru încredere. Am convingerea că vom reuși împreună. Pentru Iași, pentru ieșeni. De asemenea, doresc să mulțumesc tuturor colegilor din Alianța USR-PLUS care mă susțin în lupta pentru Consiliul Județean”, a mai scris Bodea.

ADVERTISEMENT

Marius Bodea, în conflict cu liderii centrali ai PNL

În februarie 2020, Marius Bodea anunța, în calitate de președinte al organizației municipale Iași a PNL, că el va fi candidatul  partidului pentru primăriaa orașului, pentru care candidase și în 2016. Bodea afirma că vrea să infirme astfel zvonurile că PNL îl va sprijini pe Mihai Chirica, primarul  în funcție care fusese exclus din PSD, precizează Agerpres.

Câteva zile mai  târziu, Bodea a anunțat că a fost informat de către liderii de la centru că Mihai  Chirica va fi candidatul PNL pentru primărie. Din acest motiv, Bodea și-a anunțat plecarea din partid.

ADVERTISEMENT

Susținătorul candidaturii lui Chirica din partea liberalilor a fost liderul organizației județene a PNL Costel Alexe, care este și ministru al Mediului.  Recent acesta spunea că este posibilă racolarea și altor primari de la PSD.

Sunt foarte mulţi primari PSD şi nu doar în judeţul Iaşi care nu s-au simţit sprijiniţi în proiectele lor de către conducerile judeţene sau cea naţională PSD, pentru că acolo au cu totul alte interese. Avem şi în judeţ primari PSD foarte buni, care merită sprijiniţi în proiectele lor şi care vor să se alăture acestui parteneriat (între Costel Alexe şi primarul de Iaşi Mihai Chirica – n.r.) pentru dezvoltarea Iaşului şi a Moldovei“, spunea Costel Alexe pe 27 iunie.

ADVERTISEMENT