ADVERTISEMENT
News

Un deputat PNL susține că România trebuie să taie contribuția către OMS și să redirecționeze banii spre sănătate: „Slugi ale comunismului”

Autor: Bogdan Solomon | 17.06.2020 | 09:02
Un deputat PNL susține că România trebuie să taie contribuția către OMS și să redirecționeze banii spre sănătate: „Slugi ale comunismului”
Deputatul PNL Daniel Gheorghe susține că România trebuie să taie contribuția către OMS. Sursa foto: Facebook

Chiar dacă Guvernul continuă să pună în aplicare toate recomandările venite din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în contextul pandemiei de coronavirus, în rândul liberalilor există din ce în ce mai multe voci care contestă abordarea instituției cu sediul la Geneva.

ADVERTISEMENT

Cel mai vehement pe marginea acestui subiect este deputatul Daniel Gheorghe, care, în mesajul publicat recent pe rețelele de socializare a afirmat că România trebuie să renunțe, prin lege, la contribuția către OMS și să redistribuie bani către sănătate.

Potrivit oficialului, țara noastră a decontat pentru anul 2020-2021 947.360 de dolari către „aceste slugi ale comunismului chinez”, în condițiile în care suma ar fi fost necesară în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus. Poziția parlamentarului liberal amintește de declarațiile președintelui american Donald Trump, care acuza Organizația că a devenit „marioneta Chinei”.

ADVERTISEMENT

Deputatul PNL Daniel Gheorghe vrea ca România să taie, prin lege, contribuția către OMS

Tocmai am citit faptul că, pentru anul 2020-2021, România a decontat 947.360 de dolari către OMS. Cred că suma asta ar trebui tăiată, prin lege, și redustribuita de la aceste slugi ale comunismului chinez către sistemul românesc de sănătate!

OMS-ul, în timpul pandemiei, a arătat cu vârf și îndesat că nu este altceva decât o structură captivă unor grupuri de interese arondate spălării imaginii regimurilor dictatoriale ale lumii!”, a scris deputatul pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

Reacția PNL: „Suntem un partid liber”

Chestionat pe marginea acestui subiect, Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, a precizat că afirmațiile lui Daniel Gheorghe nu reprezintă poziția oficială a Partidului Național Liberal, aceasta fiind exprimată doar de purtătorul de cuvânt și de președintele formațiunii.

Fiecare membru are, însă, libertatea de a exprima în spațiul public propriile opinii, chiar dacă acestea nu sunt în concordanță cu cele formulate la nivelul întregului partid. „Fiind un partid liberal, fiecare îşi exprimă părerea, nu e o problemă”, a mai spus Guran.

ADVERTISEMENT

Sigur este în nume personal afirmaţia. Nici nu înţeleg exact la ce se referă, nu ştiu la ce slugi comuniste se referă. Fiind un partid liberal, fiecare îşi exprimă părerea, nu e o problemă.  Când ieşim cu o concluzie oficială, ies persoanele care comunică oficial, adică ori purtătorul de cuvânt, ori preşedintele partidului.

 În rest, toţi colegii mei au libertatea să vorbească, să gândească, suntem un partid liber, un partid care încearcă să schimbe lucrurile în România, aşa că orice părere poate fi exprimată. Lucrurile oficiale sunt exprimate pe cale oficială de partid”, a declarat consilierul premierului Orban pentru dcnews.ro.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!