News

Un deputat USR a publicat harta județelor unde polițiștii sunt slab pregătiți

31.07.2019 | 16:56
Un deputat USR a publicat harta judetelor unde politistii sunt slab pregatiti

Deputatul USR Claudiu Năsui a publicat harta județelor unde polițiștii sunt slab pregătiți. Mai multe județe din România sunt pline de inspectori care nu ar trebui să ocupe funcțiile pe care le ocupă. Județele care sunt scoase în evidență de către deputatul USR sunt Sălaj, Cluj, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Sibiu, Dâmbovița, Teleorman, Ialomița, Constanța, Vrancea, Bacău, Neamț și Botoșani.

Harta județelor unde polițiștii sunt slab pregătiți: informații revoltătoare

La IPJ Cluj, în anul 2018 a fost numit de către fostul ministru Carmen Dan un domn pe nume Mircea Rus, care cu un an în urmă a picat examenul pentru șefia Inspectoratului. În localitatea Adjud din județul Vrancea, un ofițer și-a sărbătorit la un moment dat ziua de naștere chiar la sediul Poliției, alături de lăutari și o minoră.

Un caz revoltător există și la Sălaj, unde inspectorul Terheș Gabriel Marin a picat de două ori concursurile pentru postul pe care îl ocupă, iar apoi a fost numit, fără examen, în funcție. La Constanța, Dancu Constantin este asociat de presă cu anumite grupuri infracționale pe care acesta le-ar acoperi.

Șeful IPJ Neamț, cercetat pentru favorizarea infractorului

Ivancea Tiberiu Iulian de la IPJ Sibiu este un alt personaj arătat cu degetul de cei de la USR. Acesta a fost acuzat în anul 2018 că și-a plagiat lucrarea de doctorat. La Neamț, șeful Inspectoratului este Tablan Costel-Paul, cercetat pentru că ar fi favorizat infractorul într-un anumit dosar.

„În fruntea poliţiei avem: oameni care au picat examenul de ocupare a postului, care au fost apoi numiţi direct, prieteni apropiaţi ai politicienilor corupţi sau ai aparatului de partid, fidelizaţi prin chermeze şi partide de vânătoare, plagiatori, oameni acuzaţi de agresiuni sexuale, abuz de minori, favorizarea inculpaţilor şi oameni demişi pentru management defectuos şi repuşi în aceeaşi funcţie”, este concluzia liderului USR, Claudiu Năsui.