News

Un deputat USR și-a pus lumea în cap pe facebook: „Nu o să ne facă agenda politică alegătorii”. S-a scuzat la scurt timp după gafă

06.06.2019 | 17:03
Un deputat USR sia pus lumea in cap pe facebook Nu o sa ne faca agenda politica alegatorii Sa scuzat la scurt timp dupa gafa

Deputatul USR Tudor Pop este unul dintre parlamentarii care susțin noul proiect de lege anti-fumat prin care se interzic reclamele țigări și promovarea unor produse specifice pentru țigările electronice. Legea ar veni în sprijinul minorilor și adolescenților care sunt expuși de campaniile produselor din tutun. Pop a decis să își reafirme încă o dată sprijinul pentru această lege, dar a ales o exprimare mai puțin fericită.

Deputatul Tudor Pop, exprimare deficitară în timp ce apăra legea anti-fumat

Tudor Pop a vorbit pe facebook despre cei care l-au criticat pe el și pe Emanuel Ungureanu, un alt deputat USR care s-a aflat pe lista inițiatorilor acestei legi: „Mulțumim, dar de data asta nu o să ne facă agenda politică nici industria tutunului, nici direct, nici prin interpuși, nici influencerii, nici artiștii, nici ALEGĂTORII”, a spus parlamentarul. După ce a primit un val de critici din partea internauților, Pop a șters postarea și a oferit o nouă opinie.

„Am scris mai devreme o postare despre pasul doi al unei inițiative legislative ce impune condiții mai dure privind comerțul și publicitatea cu tutun și produse asociate. În postare a existat o formulare nefericită pentru care îmi cer scuze fără rezerve. Rămân un suporter hotărât al modificării legislației anti-tabac în sensul protejării sănătății populației, și în special a copiilor, care sunt expuși constant la mesaje comerciale ce promovează tutunul în locuri precum supermarketuri. Nu a fost intenția mea să ofensez pe nimeni și sunt același Tudor care știe că politica se face de jos în sus și niciodată invers”, a revenit după scurt timp parlamentarul.

Postarea inițială a deputatului USR, Tudor Pop
A doua postare a deputatului USR, Tudor Pop

Ce prevede legea anti-fumat cerută de deputații USR

Noul proiect de lege introdus în Parlament are scopul, printre altele, să interzică reclamele la țigări, promovarea anumitor produse specifice (mostre, aparate de încărcat, lichide pentru țigări electronice etc) dar și afișarea acestora în vitrinele magazinelor. Asta după ce statisticile au arătat că rata fumătorilor în rândul minorilor români este în continuă creștere.

Fumatul a fost interzis în spațiul public în România începând cu 17 martie 2016. Cafenelele, barurile și restaurantele nu permit fumatul în interiorul localurilor, iar pentru fumători au fost create spații speciale.

Tags: