News

Un deținut a evadat de la Penitenciarul Ploiești. Era condamnat la 3 ani pentru furt calificat

18.04.2020 | 18:49
Un detinut a evadat de la Penitenciarul Ploiesti Era condamnat la 3 ani pentru furt calificat
ADVERTISEMENT

Un deținut condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat a evadat sâmbătă după-amiază de la Penitenciarul Ploiești.

Un deținut a evadat de la Penitenciarul Ploiești

Conform Antena 3, deținutul în vârstă de 41 de ani a evadat din Secția Exterioară Movila Vulpii a Penitenciarul Ploiești.

ADVERTISEMENT

”Sâmbătă, 18.04.2020, în jurul orei 16:15, s-a constatat că deţinutul LUPU ONOREL, în vârstă de 41 de ani, a părăsit Secția Exterioară Movila Vulpii, aparținând Penitenciarului Ploiești”, se arată în comunicatul penitenciarului.

Aceștia au mai transmis că bărbatul era condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de tre ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și executa pedeapsa în regim deschis.

ADVERTISEMENT

Deținutul era îmbrăcat în pantalomi de trening și pulover

”În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea IPJ Prahova, IJJ Prahova, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, procedându-se, totodată, la alarmarea personalului și trimiterea de echipe de căutare”, se încheie comunicatul.

Autoritățile anunță că la momentul părăsirii secției exterioare, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni de trening de culoare bleumarin și pulover de culoare gri.

ADVERTISEMENT

Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, oamenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Ploiești, la numerele de telefon: 0244/526.834, 0244/526.325 sau 0244/526.238.

Senatul a adoptat un proiect de lege care permite infractorilor condamnați la închisoare de până la 7 ani să execute pedeapsa la domiciliu, ei urmând să fie supravegheați cu ajutorul unei brățări electronice.

ADVERTISEMENT

La mijlocul lunii februarie, un tânăr de 19 ani a evadat din școala de corecție de la Târgu Ocna. Ionel Barbu fusese internat pentru tâlhărie. Tânărul riscă o pedeapsă suplimentară cu închisoare între 6 luni și 3 ani pentru evadare.

ADVERTISEMENT