News

Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă. Are 26 de ani și este recidivist. Bărbatul a fost prins. Update

Polițiștii din Constanța sunt în alertă după ce un deţinut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă. Bărbatul are 26 de ani și este recidivist.
19.06.2024 | 18:29
Un detinut a evadat de la Penitenciarul Poarta Alba Are 26 de ani si este recidivist Barbatul a fost prins Update
ADVERTISEMENT

Polițiștii constănțeni caută un recidivist în vârstă de 26 de ani care a evadat, miercuri, de la Penitenciarul Poarta Albă, unde executa o pedeapsă de doi ani și cinci luni pentru comiterea infracțiunilor nerespectare a regimului circulţaiei rutiere şi influenţarea declaraţiilor.

UPDATE. Bărbatul evadat de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins

Dumitru Bîltag, comisarul șef al IPJ Constanța, a confirmat pentru publicația locală Constanța 100% faptul că bărbatul evadat de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins.

ADVERTISEMENT

Penitenciarul Poarta Albă a anunțat anterior că miercuri, 19 iunie, în jurul orei 12.30, un deținut a părăsit punctul de lucru. Numele acestuia este Cataramă Ilie Cosmin. El este condamnat la 2 ani și 5 luni pentru infracțiunea de influențarea declarațiilor.

”În vederea capturării acestuia, au fost dispuse masurile specifice, au fost formate echipe de căutare, s-a dispus alarmare unității și a fost informată Administrația Națională a Penitenciarelor, precum si IPJ Constanța și Poliția de Frontieră”, a anunțat instituția.

ADVERTISEMENT

Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă

Alarma a fost dată de reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă care au anunțat dispariția lui Ilie Cosmin Cataramă, un recidivist din Piatra Neamț, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate.

Potrivit reprezentanților închisorii, miercuri, 19 iunie, în jurul orei 12:30, deținutul a părăsit ”punctul de lucru”, iar la scrut timp ”în vederea capturării acestuia, au fost dispuse măsurile specifice”. 

ADVERTISEMENT

”Au fost formate echipe de căutare, s-a dispus alarmarea unității și a fost informată ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A PENITENCIARELOR precum si IPJ CONSTANȚA și IPF”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Oamenii legii spun că deținutul are o înălțime de 1.66 m, constituție atletică, ochi căprui, față ovală, ten deschis, păr negru, sprâncene arcuite, tatuaje mana stânga și gât.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a evadat de la penitenciarul Poarta Albă, recidivistul purta un tricou negru, șapcă neagră, blugi 3/4 și adidași verzi marca Puma, au transmis autoritățile.

În vârstă de 26 de ani, individul din Piatra Neamț este recidivist, și a ajuns la Poarta Albă după ce s-a sustras de la executarea pedepsei de doi ani și cinci luni de închisoare pentru infracțiunile de nerespectare a regimului circulţaiei rutiere şi influenţarea declaraţiilor.

Polițiștii spun că în 2019, Ilie Cosmin Cataramă a furat o mașină pe care a condus-o fără să dețină permis, apoi a incendiat-o pe un câmp de la marginea localităţii.

Astfel, la scrut timp după comiterea acestor fapte individul a fost reţinut, arestat şi apoi pus sub control judiciar, însă nu s-a potolit.

Câteva luni mai târziu, acesta l-a amenințat pe proprietarul mașinii furate să își retragă plângerea, în caz contrar îi va incendia casa și animalele și astfel s-a ales cu o nouă condamnare.

Acum, oamenii legii le solicită cetățenilor car l-au văzut pe individ sau au informații despre el să sune imediat la 112.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici