ADVERTISEMENT
News

Un deținut a fost găsit fără suflare în Penitenciarul Giurgiu. Polițiștii au deschis dosar de moarte suspectă

Autor: Bogdan Solomon | 27.09.2020 | 15:55
Un deținut a fost găsit fără suflare în Penitenciarul Giurgiu. Polițiștii au deschis dosar de moarte suspectă
Un deținut de la Penitenciarul Giurgiu a fost găsit mort în celulă. Sursa foto: giurgiuveanul.ro

Un deţinut în vârstă de 30 de ani de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu a fost găsit fără suflare în celula sa, în cursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie. Potrivit unor surse citate de Agerpres, decesul ar fi survenit în urma unui infarct.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă și urmează ca procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu să efectueze cercetările specifice. Pentru moment nu se cunosc împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

Aceleași surse relatează că deținutul a fost găsit în stop cardio-respirator, pe trupul său nefiind constatate urme de violență. În conformitate cu prevederile legale, conducerea centrului de detenție a informat atât familia victimei, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, cât și Poliția Municipiului Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Moarte suspectă la Penitenciarul Giurgiu. Un deținut a fost găsit mort în celulă

Vă informăm că, în data de 26.09.2020, în jurul orei 19:30, cu ocazia efectuării apelului de seară, personalul Penitenciarului Giurgiu a constatat că, o persoană privată de libertate aflată în evidențele cabinetului medical cu o serie de afecțiuni cronice nu prezenta semne vitale.

De îndată a fost alertat personalul medical propriu concomitent cu solicitarea prin apel 112, a sprijinului unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, decesul persoanei private de libertate a fost declarat la ora 20:35.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru efectuarea cercetărilor specifice. Totodată, s-a procedat la informarea familiei deținutului, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu”, a transmis Directorului Penitenciarului Giurgiu, comisar-șef Marius-Lucian Fulga.

Alți doi deținuți au fost găsiți morți în urmă cu câteva zile

Din păcate, nu este singurul caz de acest gen cu care s-a confruntat conducerea Penitenciarului în ultima perioadă. Nu mai departe de luni, 14 septembrie, doi deținuți au fost găsiți morți în aceeași celulă. Potrivit autorităților, ambii sufereau de afecțiuni cronice și se aflau sub tratament.

ADVERTISEMENT

Vă informam că, astăzi, 14.09.2020, în jurul orei 07:00, cu ocazia efectuării apelului de dimineață, personalul Penitenciarului Giurgiu a constatat ca două persoane private de libertate, cazate în aceeaşi cameră de deținere, nu prezintă semne vitale.

De îndată, a fost alertat personalul medical propriu, concomitent cu solicitarea, prin apel 112, a sprijinului unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, decesul celor două persoane a fost declarat la ora 07:25. Precizăm că acestea se aflau în evidența cabinetului medical al unității cu o serie de afecțiuni pentru care se administra tratament”, a transmis Penitenciarul Giurgiu la acea vreme.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!