News

Un deținut ce a petrecut 44 de ani în închisoare a murit de coronavirus, cu puțin timp înainte să fie eliberat

20.04.2020 | 13:09
Un detinut ce a petrecut 44 de ani in inchisoare a murit de coronavirus cu putin timp inainte sa fie eliberat
ADVERTISEMENT

Un deținut din Statele Unite a murit de coronavirus cu puțin timp înainte să fie eliberat condiționat, după ce a petrecut 44 de ani în închisoare.

Un deținut a murit de coronavirus înainte să fie eliberat

Un deținut din Michigan, Statele Unite, a murit din cauza noului coronavirus, cu câteva săptămâni înainte să fie eliberat condiționat, după ce a petrecut ultimii 44 ani de ani în spatele gratiilor, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

William Garrison a decedat săptămâna trecută, la 60 de ani, și era închis pentru crimă de gradul întâi în urma unui jaf armat din 1976, a declarat Maria Miller, purtător de cuvânt în cadrul procuraturii din districtul Wayne. Garrison avea 16 ani la momentul respectiv.

Departamentul de corecții “a încercat să îl elibereze la începutul acestui an, dar a refuzat să părăsească închisoarea”, a precizat Chris Gautz, purtător de cuvânt al departamentului.

ADVERTISEMENT

Garisson a spus atunci că preferă să petreacă întreaga sentință în spatele gratiilor, ca să nu trebuiască să fie supravegheat atunci când părăsește închisoare, a mai spus Gautz.

Nimeni nu a știu că bărbatul era infectat COVID-19

“Nu dorea să fie eliberat condiționat, voia să aștepte și să plece din închisoare complet liber, în luna septembrie”, a precizat Gautz.

ADVERTISEMENT

În urma epidemiei de coronavirus, departamentul i-a oferit din nou deținutului eliberarea condiționată, în urmă cu trei săptămâni.

“Am revenit și i-am spus că vrem să-i acordăm eliberarea condiționată, ținând cont de vârsta sa și de îngrijorările legate de virus”, a mai spus reprezentantul departamentului de corecții.

ADVERTISEMENT

Departamentul a cerut procurorilor să renunțe la perioada de așteptare de 28 de zile, dar Garisson a murit după 5 zile, pe 13 aprilie, înainte să vină răspunsul din partea procuraturii.

Potrivit lui Gautz, nimeni nu a știut că deținutul era infectat cu noul coronavirus, mai ales că acesta nu s-a plâns de vreun simptom.

Garisson a fost testat pentru coronavirus după ce a murit, iar rezultatul a fost pozitiv. Momentan, procurorii nu au luat nicio decizie cu privire la deținut.

 

ADVERTISEMENT