News

Un deținut de la Penitenciarul Vaslui a încercat să se spânzure. Medicii au fost chemați de urgență

Un deținut de la Penitenciarul Vaslui a încercat să se spânzure. Medicii au fost chemați de urgență.
14.06.2021 | 11:12
Un detinut de la Penitenciarul Vaslui a incercat sa se spanzure Medicii au fost chemati de urgenta
Un deținut de la Penitenciarul Vaslui a încercat să se spânzure. Medicii au fost chemați de urgență Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de luni, în jurul orei 07:30. Bărbatul a încercat să-și pună capăt zilelor în incinta instituției de maximă siguranță.

Oamenii legii au demarat o anchetă. Aceștia fac verificări pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul.

ADVERTISEMENT

Un deținut de la Penitenciarul Vaslui a încercat să se spânzure. Medicii au fost chemați de urgență

La ora 07:41 s-a solicitat asistență medicală, prin apel la 112. Medicii s-au deplasat de urgență fața locului.

„O autospecială de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitată să intervină la o instituţie de maximă siguranţă din municipiul Vaslui, unde o persoană s-ar fi spânzurat,” a explicat Dan Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost găsit în stop cardio-respirator. Echipajul SMURD ajuns la Penitenciar i-a acordat primul ajutor.

Bărbatul de 44 de ani a răspuns manevrelor de resuscitare. Acesta a fost stabilizat și transportat la Spitalul Județean de Urgenţă Vaslui.

ADVERTISEMENT

Până în momentul de față nu se cunoaște motivul pentru care deținutul a recurs la acest gest. Nu au fost făcute publice nici detalii cu privire la motivul pentru care acesta era încarcerat sau perioada pe care trebuie s-o petreacă în spatele gratiilor.

Bărbatul a încercat să-și pună capăt zilelor în grupul sanitar al celulei

Reprezentanții Penitenciarului din Vaslui au trimis un comunicat în care anunță că intervenția medicilor din instituție a ajutat la salvarea vieții deținutului. Acesta a încercat să-și pună capăt zilelor în grupul sanitar al celulei sale.

ADVERTISEMENT

„Intervenţia promptă şi solicitarea concomitentă a sprijinului unui echipaj SMURD au permis stabilizarea persoanei în cauză, aceasta fiind ulterior transportată la un spital din reţeaua sanitară publică, pentru aplicarea conduitei medicale specifice,” au declarat reprezentanții închisorii, potrivit sursei citate mai sus.

„În conformitate cu prevederile legale, administraţia locului de deţinere a procedat la informarea: judecătorului de supraveghere a privării de libertate, a Serviciului Criminalistică, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, a Serviciului de Medicină Legală, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui şi a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor,” au adăugat aceștia.

În momentul de față, oamenii legii au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc evenimentul. Aceștia sunt sprijiniți de personalul penitenciarului.

ADVERTISEMENT
Tags: