News

Un deținut extrădat în România, depistat pozitiv cu coronavirus la Spitalul-Penitenciar Jilava

29.05.2020 | 11:13
Un detinut extradat in Romania depistat pozitiv cu coronavirus la SpitalulPenitenciar Jilava
ADVERTISEMENT

Un deținut extrădat recent în România a fost depistat pozitiv cu coronavirus la Spitalul-Penitenciar Jilava. Pentru a se confirma definitiv infectarea, în cazul său va fi efectuată o retestare, conform procedurilor în vigoare.

Un deținut extrădat în România, depistat pozitiv cu coronavirus la Spitalul-Penitenciar Jilava

Vineri, 29 mai, Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat un caz de coronavirus înregistrat în rândul deținuților din pușcării. Este vorba de o persoană extrădată în România din străinătate.

ADVERTISEMENT

Deținutul a fost extrădat în România dintr-o ţară terţă iar testul pozitiv a venit în timp ce se afla în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava. El va fi retestat, potrivit unui comunicat al Administrației Naţionale a Penitenciarelor.

”Vă informăm că, astăzi, 29.05.2020, o persoană privată de libertate extrădată în România dintr-o ţară terţă a fost confirmată pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV2.

ADVERTISEMENT

Conform metodologiei, aceasta se află în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava şi urmează a fi retestată.

Precizăm că persoana confirmată pozitiv este asimptomatică, iar depunerea în locul de deţinere s-a realizat conform procedurilor de izolare şi monitorizare medicală.

ADVERTISEMENT

În continuare, se aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov şi metodologia de intervenţie adoptată de sistemul penitenciar românesc în acest context epidemiologic”, a transmis ANP.

Cazuri pozitive la Jilava, în rândul angajaților

Până în prezent, acesta ar fi primul caz de deținut infectat cu noul coronavirus la Penitenciarul Jilava. Deocamdată, singurule cazuri au înregistrate doar în rândul polițiștilor și angajaților din penitenciare, circa 20 de cazuri conform unei centralizări făcute la mijlocul lunii mai.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a felicitat Administrația Națională a Penitenciarelor pentru faptul că a menținut nivelul zero al contaminării în masă din aceste unități.

”La instalarea stării de urgență am stabilit pentru Administrația Națională a Penitenciarelor un obiectiv dificil: zero unități contaminate în masă, cât mai puțini deținuți și personal ANP contaminat. Mijloacele: strategie, planuri de acțiune și măsuri operative discutate din timp cu întreaga echipă de conducere a ANP și MJ.”, spunea Predoiu.

ADVERTISEMENT