News

Un diplomat român a fost jefuit în Capitală. Hoții l-au lăsat fără portofel

18.09.2020 | 13:50
Un diplomat roman a fost jefuit in Capitala Hotii lau lasat fara portofel
ADVERTISEMENT

Un diplomat român a reclamat prin apel la numărul unic de urgență 112 că în cursul zilei de joi, 18 septembrie, a fost victima unui jaf pe strada Zambaccian din Sectorul 1 al Capitalei. Potrivit unor surse citate de g4media.ro, este vorba despre Mircea Ghinea, consulul general al țării noastre la Miami.

În comunicatul transmis de Poliția Capitalei se precizează că în urma unei altercații cu trei persoane necunoscute, acestuia i-a fost sustras portofelul în care se aflau aproximativ 1.000 de lei. Chiar dacă nu a dorit să depună plângere, oamenii legii au ridicat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

ADVERTISEMENT

Odată identificați, făptașii vor fi reținuți pentru audieri. Sun cercetați într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Dacă vor fi găsiți vinovați riscă să ajungă în spatele gratiilor.

Consulul României la Miami, jefuit în București

În jurul orei 18:30 prin apel 112 un bărbat a sesizat faptul că în timp ce se afla pe o stradă din sectorul 1 a fost îmbrâncit de 3 persoane necunoscute, după care i-au sustras portofelul.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, iar polițiștii Capitalei continuă cercetările”, a transmis Poliția Capitalei.

Cine este Mircea Cătălin Ghenea

Actualul consul general al României la Miami s-a născut în 1959 la București și a absolvit cursurile Institutului de Arhitectură și Sistematizare “Ion Mincu”. În 1997, a decis să urmeze o carieră în diplomație, după o perioadă în care s-a dedicat întru totul domeniului său de specialitate.

ADVERTISEMENT

Extrem de discret, a preferat să-și țină viața personală departe de ochii curioșilor, așa că nu sunt cunoscute foarte multe informații pe marginea acestui subiect.

La un moment dat s-a vehiculat, însă, că ar fi fost acționat în instanță de cei patru copii pentru o pensie alimentară mai mare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, românii din Arizona ar fi adresat în 2010 o scrisoare deschisă ambasadorului României în SUA solicitând demisia consulului general la Los Angeles. Mihai Ghenea era acuzat la acea vreme de abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT
Tags: