Fotbal international

Un documentar UEFA prezintă în detaliu scenele emoționante cu Van Dijk și Ovidiu Hațegan. Video

23.11.2020 | 22:51
Un documentar UEFA prezinta in detaliu scenele emotionante cu Van Dijk si Ovidiu Hategan Video
Un documentar UEFA prezintă în detaliu scenele emoționante cu Van Dijk și Ovidiu Hațegan. Video (HEPTA)
ADVERTISEMENT

Arbitru român Ovidiu Hațegan și Virgil van Dijk sunt protagoniști în cel de-al doilea episod din documentarul „Man In The Middle”.  

Pentru Ovidiu Hațegan, scenele redate și în documentar sunt de tristă amintire, deoarece la pauza partidei Olanda – Germania din 2018 a aflat că mama sa, care era internată în spital a decedat.

ADVERTISEMENT

Arbitrul român a dat dovadă de profesionalism și caracter, nu a cerut schimbarea continuând până la final partida, moment în care a fost consolat de către Virgil van Dijk pentru pierderea suferită.

Un documentar UEFA prezintă în detaliu scenele emoționante cu Van Dijk și Ovidiu Hațegan

Directorul arbitrilor UEFA, Roberto Rosetti, a vorbit despre documentarul lansat de forul continental și care urmărește activitatea fluierașilor. În cel de-al doilea episod, este surprinsă scena memorabilă în care Ovidiu Hațegan este consolat de Virgil van Dijk la finalul duelului Olanda – Germania din 2018.

ADVERTISEMENT

„Este un documentar foarte important pentru UEFA şi familia noastră de arbitri. Scoate în evidenţă rigoarea profesională, motivaţia şi dedicarea unora dintre cei mai buni arbitri din Europa, dar arată şi latura umană din spatele figurilor pe care le văd jucătorii şi suporterii pe terenul de joc”, a declarat Roberto Rosetti.

La interviul de după meci, fundașul central al lui Liverpool și al naționalei olandeze Virgil Van Dijk, a relatat drama trăită de arbitrul român: „Omul a cedat nervos. Avea lacrimi în ochi, pentru că tocmai aflase că și-a pierdut mama. I-am spus să fie puternic și i-am transmis că a condus foarte bine meciul. E un lucru mărunt, dar poate îl ajută”.

ADVERTISEMENT

„Man in the middle”, episodul 2, i-a fost dedicat lui Ovidiu Hațegan. A fost inclus meciul Olanda – Germania, încheiat la egalitate 2-2, partidă din Grupa 1 a Ligii Națiunilor, desfășurat în noiembrie 2018.

Ovidiu Hațegan a primit un suvenir de la Van Dijk

”A fost un gest într-adevăr uman, un gest care arată solidaritate, sprijin care există între oameni. Sunt lucruri normale, așa trebuie să ne comportăm. Le putem înțelege până la un punct.

ADVERTISEMENT

Când se termină meciul, aceste lucruri se dau la o parte. E vital să încercăm să ajutăm pe cei de lângă noi. Asta e filosofia mea de viață. Mai ales acum când trecem prin momente dificile.

M-am mai întâlnit cu Virgil. El a observat aceste lucruri, nu toată lumea. Ne-am întâlnit după acel meci, la Liverpool – Porto, mi-a dat și tricoul lui. A venit și mi-a dat tricoul ca și suvenir. Un moment plăcut. Trebuie să fim puternici”, a declarat Ovidiu Hațegan după acel meci.

ADVERTISEMENT