News

Un elev a fost pălmuit de directoare, în fața colegilor, la un liceu din Oltenița. Video

La un liceu din Oltenița un elev a fost pălmuit de mai multe ori de directoare.
19.05.2021 | 17:48
Un elev a fost palmuit de directoare in fata colegilor la un liceu din Oltenita Video
ADVERTISEMENT
19-05-2021
16:33

Directoarea din Olteniția, destituită din funcție după comportamentul abuziv

Directoarea din Oltenița acuzată de comportament abuziv, după ce ar fi pălmuit un elev, va fi dată afară de joi, anunță Antena 3.

Potrivit sursei citate, în acest moment, două anchete se află în desfășurare. Anchetatorii au deschis un dosar penal de purtare abuzivă și au fost deja audiați șapte dintre copii. Mâine va fi audiat cel de-al optulea.

Scenele uluitoare s-au petrecut la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Oltenița, județul Călărași. Directoarea s-ar fi supărat pentru că băiatul a lipsit de la ore și i-a aplicat o corecție fizică în fața clasei.

Imaginile incredibile au fost filmate de un coleg de clasă și au ajuns virale. Autoritățile au demarat o anchetă după apariția filmulețului.

ADVERTISEMENT

Un elev a fost pălmuit de directoare, în fața colegilor

Cristina Drăgan, directoarea Liceului Tehnologic Nicolae Bălcescu, din Oltenița nu și-a putut stăpânii nervii și i-a aplicat o corecție fizică elevului. Acesta a fost chemat în fața clasei. Mai întâi a fost certat, apoi femeia i-a dat mai multe palme peste cap în timp ce țipa.

“Ce cauți aici? Ce cauți aici mă?” , se aude de mai multe ori pe film.

Femeia s-ar fi enervat pentru că băiatul lipsise de la ore. De asemenea, exisă unele informații potrivit cărora copiii jucau barbut în timpul orelor. Indiferent de motiv însă, nimic nu justifică comportamentul profesoarei.

ADVERTISEMENT

Inspectoratului Județean Călărași a deschis o anchetă în acest caz

Reprezentanții Inspectoratului Județean Călărași au aflat despre scandalul de la Liceului Tehnologic Nicolae Bălcescu din presă. În acest moment s-a înființat o comisie care a demarat o anchetă.

“În momentul în care s-a aflat această informație din media, Inspectoratului Județean Călărași s-a autosesizat și de urgență a fost constituită o comisie de verificare. E regretabil că s-a întâmplat așa ceva. Dezaprobăm astfel de acte și atitudini, comportamente din partea unui cadru didactic, mai ales al unui director al acestui liceu”, a declarat Adriana Sofian, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean Călărași.

ADVERTISEMENT

Cristina Drăgan a fost numită în funcția de director în ianuarie 2021, iar până acum nu au existat plângeri de niciun fel.

“La adresa actualului director nu au mai fost semnalate astfel de informații, așa că ne surprinde neplăcut ce s-a întâmplat”, a mai spus Adriana Sofian.

ADVERTISEMENT

Violențe în școlile din România

Acest gen de incidente au fost semnalate în mai multe școli din România, unde profesorii fac educație prin bătaie. În 2019, a fost semnalat un caz în județul Botoșani, unde un elev a fost bătut de profesorul de religie.

În Gorj, o mămică s-a plâns că fiul său era agresat de profesorul de matematică. Un alt incident a avut loc în Brașov, unde un băiețel a fost lovit dur de un profesor de geografie, iar exemplele din păcate pot continua.

ADVERTISEMENT