News

Un elev ar fi fost strâns de gât de un profesor. Adolescentul, acuzat de „comportament neadecvat”

Un profesor ar fi strâns de gât un elev, la o școală din Hunedoara. Ce l-a făcut să recurgă la acest gest
17.06.2021 | 21:51
Un elev ar fi fost strans de gat de un profesor Adolescentul acuzat de comportament neadecvat
Un elev ar fi fost strâns de gât de un profesor. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un elev în vârstă de 16 ani ar fi fost agresat de un cadru didactic, în ziua de joi, conform Poliției din Hunedoara.

Culmea este că incidentul s-a întâmplat chiar în ziua în care în liceu era o acțiune despre violența în școli, astfel că în instituția de învățământ erau mai mulți polițiști.

ADVERTISEMENT

Informațiile arată că elevul ar fi fost strâns de gât de profesor pentru că a avut un „comportament neadecvat”, așa cum a declarat acesta în fața anchetatorilor.

Cum s-a ajuns la această agresiune din sala de curs

Întâmplarea de miercuri arată, pe scurt, faptul că băiatul a mers la o clasă diferită față de clasa lui, iar profesorul i-a cerut să plece.

ADVERTISEMENT

Atunci adolescentul a refuzat și a dat dovadă de acest „comportament neadecvat” despre care vorbește poliția, dar care nu a dat mai multe informații despre ce înseamnă acesta, de fapt.

În acel moment, profesorul a recurs la forță, pentru a îl determina pe elevul de 16 ani să părăsească sala. Pentru că în școala avea loc această acțiune împotriva violenței, adolescentul s-a dus direct la polițiști pentru a reclama faptul că a fost agresat de un profesor.

ADVERTISEMENT

A fost deschis un dosar penal în acest caz

Aceștia au aplanat conflictul, iar Poliția Municipiului Hunedoara au deschis un dosar penal în acest caz pentru lovire și alte violențe.

„Poliţiştii au aplanat starea conflictuală şi au discutat despre incident cu cei implicaţi şi cu reprezentanţii şcolii, în vederea identificării unor modalităţi de a preveni astfel de situaţii.

ADVERTISEMENT

Poliţia Municipiului Hunedoara s-a sesizat din oficiu şi a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe”, a transmis Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Ce au transmis polițiștii despre acest caz din Hunedoara

Elevul a mers apoi la a spital, unde a primit un diagnostic de contuzie latero-cervicală. Cercetările continuă pentru a stabili care au fost toate împrejurările acestui incident, în care elevul a fost lovit de profesor.

„În urma primelor cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că elevul ar fi pătruns într-o altă sală de curs pentru a căuta un prieten, fără a observa prezenţa profesorului care susţinea ora, iar la solicitarea acestuia de a părăsi sala de curs, ar fi avut un comportament neadecvat, fapt care l-a determinat pe profesor să recurgă la forţă, pentru a-l scoate din sala de curs”, au transmis polițiștii.

ADVERTISEMENT