News

Un elev de 10 nu a fost repartizat la liceu! Alți 9 absolvenți cu medii peste 9 au rămas pe afară

10.07.2020 | 14:54
Un elev de 10 nu a fost repartizat la liceu Alti 9 absolventi cu medii peste 9 au ramas pe afara
ADVERTISEMENT

Un elev de 10 nu a fost repartizat la liceu! Astfel, la puțin timp după ce au fost publicate rezultatele admiterii pentru acest an în cazul absolvenților de clasa a VIII-a, cel puțin unul dintre ei a rămas fără cuvinte.

Mai mult de atât, potrivit rapoartelor afișate pe admitere.edu.ro, nouă absolvenți de clasa a VIII-a care au obținut media de admitere peste 9 au rămas și ei pe lângă.

ADVERTISEMENT

Culmea, dintre cei nouă, nu mai puțin de șase au medii la Evaluarea Națională între 9,15 și 9,45. Unul chiar a terminat gimnaziul cu media generală 10.

Elev de 10 nerepartizat la liceu

Toți acești elevi au la dispoziție acum a doua etapă de admitere, o etapă care va începe în 24 iulie. Vă readucem aminte că admiterea la liceu se face pe baza mediilor obținute la examenul de Evaluare Națională și a celor obținute de elevi în anii de gimnaziu.

ADVERTISEMENT

Cei zece elevi cu medii foarte bune au greșit însă la completarea filei. Concret, în cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere.

Situația poate apărea în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni şi cele pe care a optat au fost ocupate deja înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, Ministerul Educaţiei Naţionale a recomandat completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni, pentru ca această situație să nu apară.

Potrivit calendarului de admitere anunţat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în perioada 13-20 iulie, candidaţii trebuie să îşi depună dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi.

ADVERTISEMENT

În perioada 22-24 iulie vor fi rezolvate de către comisiile judeţene situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

 

ADVERTISEMENT