News

Doi elevi, infectați cu noul coronavirus! Ce se întâmplă cu colegii cu care au intrat în contact

09.06.2020 | 12:43
Doi elevi infectati cu noul coronavirus Ce se intampla cu colegii cu care au intrat in contact
Un elev de clasa VIII-a, infectat cu noul coronavirus! Ce se întâmplă cu colegii cu care a intrat în contact. Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

A fost raportat primele două cazuri de elevi infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre un elev din clasa a VIII-a din Iași și o elevă de clasa a XII-a din Gura humorului. Colegii cu care au intrat tinerii în contact nu vor mai veni la școală. 

Un elev de clasa VIII-a, infectat cu noul coronavirus!

Elevul a fost la pregătirea pentru Evaluarea Națională săptămâna trecută, miercuri și joi.

Miercuri, bunica sa a fost testată pentru că urma să facă o operație și a fost depistată pozitiv. Ulterior, a fost testată toată familia.

ADVERTISEMENT

„Iniţial a fost testată bunica copilului, care trebuia să îşi facă o operaţie. A fost testată pozitivă, ulterior a fost testată toată familia, inclusiv elevul de clasa a 8-a, găsit şi el pozitiv.

El a fost două zile la pregătire, la şcoală”, a declarat presei Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, pentru Mediafax.

ADVERTISEMENT

“Am făcut o anchetă internă, am dat situaţia la DSP, cu toate persoanele cu care a intrat în contact”

La orele de pregătire la care băiatul a fost prezent au fost și alți 11 colegi.

„Am făcut o anchetă internă, am dat situaţia la DSP, cu toate persoanele cu care a intrat în contact, cu profesori, cu colegii de clasă şi sunt în evidenţa DSP.

Probabil urmează să fie şi ei testaţi. Cei 11 nu mai vin la şcoală, la pregătire. Am dezinfectat toată şcoala cu o firmă autorizată”, a explicat Ilie Gheorghiţă, directorul liceului din Iaşi.

ADVERTISEMENT

Al doilea caz este o elevă de clasa a XII-a din Gura Humorului, care a fost confirmată cu noul coronavirus în cursul zilei de luni. Inspectorul general ISJ Suceava a spus:

“Fata ar fi luat din familie, a fost la școală la pregătire inclusiv vineri. A fost depistată pozitiv luni, noi am luat toate măsurile pentru suspendarea cursurilor în liceul respectiv”, a spus Grigore Bocani.

ADVERTISEMENT

De la începutul lunii iunie, elevii din clasele terminale: a VIII-a și a XII-a vin la școală pentru a participa la pregătirile pentru Evaluările Naționale și examenul de Bacalaureat.

 

ADVERTISEMENT
Tags: