News

Un elev din Constanța, campion internațional la Robotică. Invenția care va aduce mâncarea viitorului

Un elev din Constanța este campion mondial la Robotică. Andrei Foca a creat un fotobioreactor, care ar putea aduce hrana viitorului.
08.07.2023 | 19:35
Un elev din Constanta campion international la Robotica Inventia care va aduce mancarea viitorului
Un elev din Constanța, campion internațional la Robotică. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Antena 3/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un elev din Constanța a devenit campion internațional la Robotică. Andrei Foca, elev în clasa a X-a, a reușit să convingă juriul cu ajutorul unei invenții care ar putea aduce hrana viitorului. Băiatul are 16 ani și învață la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”.

Un elev din Constanța, campion internațional la Robotică

În acest an, el a participat la Campionatul Internațional de Robotică desfășurat la Oradea. Andrei a creat un fotobioreactor, care crește culturi de microorganisme. Elevul din Constanța cercetează algele, considerate mâncarea din viitor.

ADVERTISEMENT

„Cu cât crește populația, cu atât n-o să mai avem mâncare destulă pentru toată lumea. Algele pot fi o soluție bună pentru această situație.”, a declarat campionul internațional la Robotică, potrivit Antena 3 CNN.

Plantele marine ar putea deveni alimentele viitorului, deoarece conțin mult mai mulți nutrienți decât se găsesc în alte mâncăruri. Potrivit specialiștilor algele ar ajuta organismul în lupta împotriva mai multor afecțiuni, printre care și cancerul.

ADVERTISEMENT

Beneficiile plantelor marine pentru organism

De asemenea, joacă un rol benefic și în susținerea sănătății inimii, pierderii în greutate sau în ameliorarea inflamațiilor. Plantele marine conțin o cantitate mai mare de calciu decât laptele și chiar mai mult fier în comparație cu carnea de vită.

„De aceea m-am gândit să creez un dispozitiv pentru cercetarea lor, încât acesta nu este pentru masă-producție, ci pentru determinarea factorilor optimi pentru creșterea anumitor specii”, a adăugat Andrei Foca, referitor la invenția sa.

ADVERTISEMENT

Fotobioreactorul creat de elevul din Constanța îl va ajuta pe aceasta în cercetarea și dezvoltarea lor. În viitor, Andrei dorește să realizeze și alte invenții importante. Printre acestea se numără și crearea unui robot umanoid.

Elevi din România, prezenți la Concursul Internațional de Robotică Asia-Pacific

Totodată, elevii din alte două licee din România au participat, în acest an, la Concursul Internațional de Robotică Asia-Pacific, care a avut loc în Sydney, Australia. Competiția s-a desfășurat în perioada 28 iunie- 1 iulie 2023.

ADVERTISEMENT

Țara noastră a fost reprezentată de echipa TehnoZ Lightening Bolts de la Colegiul Național Zinca Golescu din Pitești și echipa Sensor On din București. Românii s-au clasat pe locul 25 din 50. La concurs au participat echipe din Japonia, Polonia, Israel, Taiwan, Cehia, Coreea și Nigeria.

ADVERTISEMENT
Tags: