News

Un elev din Sălaj, lovit cu bestialitate de un coleg. Imaginile șocante au fost publicate pe internet. Video

11.06.2020 | 20:01
Un elev din Salaj lovit cu bestialitate de un coleg Imaginile socante au fost publicate pe internet Video
Bătaie într-o școală din Sălaj, aplicată unui tânăr neajutorat. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Un elev din Sălaj a fost bătut în sala de clasă, după ce venise la școală să se pregătească pentru Evaluarea Națională.

Un elev a fost lovit cu bestialitate într-o școală din Sălaj

Scenele extrem de violente au fost surprinse cu telefonul mobil, în timpul pauzei, de către unul dintre colegii băiatului bătut. Filmarea a fost, mai apoi, postată pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Conform Adevărul, elevul bătut era în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială din comuna Măeriște, județul Sălaj. Copilul a fost umilit de față cu alți tineri de către un coleg de clasă, în urmă cu aproximativ două zile, în 9 iunie.

Elevii se aflau la școală pentru a participa la cursurile de pregătire pentru Evaluarea Națională. Imaginile au fost postate pe internet, pentru a condamna gestul și a stârnit un val de reacții dure în rândul internauților.

ADVERTISEMENT

Victima are 15 ani și a mai fost agresată în dese rânduri, în trecut. În imagini se poate vedea cum băiatul este lovit violent în față, sub privirile nepăsătoare ale celorlalți colegi.

Şmecherul clasei! Comuna Măierişte, judeţul Sălaj, la şcoala din comună. O mamă disperată îmi trimite filmuleţul, nu ştie ce să facă. Simt un nod în stomac, nici nu mă pot uită la filmare. O întreb dacă a făcut ceva, dar Poliţia nu se bagă, conducerea şcolii nu face nimic, iar părinţii lui … mama este plecată dincolo, iar tatăl dă din umeri, probabil mândru că băiatul său e smardoi. I-a mai bătut şi pe alţii. Neputinţă ei m-a cuprins şi pe mine, copilul nu doarme noaptea, are atacuri de panică. L-a mai bătut şi altă dată iar motivele sunt halucinante, venite de undeva din ura învăţată probabil acasă: “Ce cauţi la noi în sat, du-te de unde ai venit!” Asemenea comportamente nu ar avea ce căuta în şcoală, iar o conducere de instituţie, dacă este incapabilă să ia măsuri, trebuie demisă imediat şi cu inspectorul general, ăla numit politic, cu tot. Drepturile copilului la educaţie şi protecţie sunt grav încălcate, educaţie într-un climat violent nu e educaţie, iar cel ce are îndatorirea de a asigura asta, şi nu o face, este vinovat. La fel şi cel ce trebuie să-i ofere protecţie în incinta şcolii. Voi face ceva în privinţa asta, în limitele puţintei mele, însă simt că voi avea o noapte urâtă!”, a scris cel care a publicat videoclipul.

ADVERTISEMENT

CLICK AICI PENTRU A VEDEA MOMENTUL ÎN CARE BĂIATUL E LOVIT CU BESTIALITATE

Mama tânărului a făcut plângere la Poliție, bătăușul are dosar penal

Mama băiatului lovit susține că fiul său refuză să meargă la școală din cauza violențelor la care e supus. “Sunt divorţată şi copiii de la şcoală ştiu că băiatul meu nu mai beneficiează de protecţia tatălui. Ca urmare, el a început să fie bătaia de joc a unor colegi, care l-au umilit şi bătut de mai multe ori. Din această cauză, băiatul meu nu mai vrea să meargă la şcoală”, a povestit mama băiatului.

Poliția a primit mai multe plângeri din partea femeii, după ce fiul a fost bătut. „La data de 10 iunie, Poliţia a fost sesizată prin plângere de către o femeie, din comuna Măierişte, despre faptul că fiul ei, în vârstă de 15 ani, a fost lovit cu pumnul în zona feţei de către un coleg. Fapta a fost comisă în data de 9 iunie, la ora 9.55, în timp ce elevii se aflau în pauză. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe”, au transmis reprezentanții IPJ Sălaj.

ADVERTISEMENT

Între timp, reprezentanții Inspectoratului Școlar au promis că vor declanșa o anchetă: „Am cerut conducerii şcolii să facă o cercetare în aces caz, să ne prezinte concluziile până la finalul acestei săptămâni, după care vom trimite o echipă de la Inspectorat pentru a face o anchetă internă. Avem deja nişte puncte de vedere luate de la părinţii celorlalţi copii din clasă, vom discuta şi cu părinţii elevilor direct implicaţi”.

Principala problemă, conform șefului ISJ Vasile Bulgărean, o reprezintă lipsa de disciplină din școală. Elevii au fost lăsați nesupravegheați în timpul pauzei, deși se știa că elevul agresor are probleme de comportament.

ADVERTISEMENT
Tags: