Încă un caz șocant a avut loc în Tulcea, aici unde un elev s-a sinucis. Băiatul a înregistrat pe telefon mărturii cutremurătoare înainte să-și pună capăt zilelor. Se pare că acesta era victima bullying-ului.
După tragedia raportată, miercuri, în Tulcea, unde doi adolescenți au fost găsiți morți pe un câmp după ce s-ar fi aruncat de la înălțime, un alt eveniment cutremurător a avut loc în acest județ. Un băiat de 18 ani a fost găsit spânzurat de un arbore, în zona localității Izvoarele.
Potrivit presei locale, tânărul de 18 ani era elev în clasa a XII-a la Colegiul Spiru Haret. Înainte să recurgă la gestul extrem, băiatul s-a înregistrat pe telefon, dezvăluind că era ținta bullying-ului.
Mărturiile băiatului sunt zguduitoare, reieșind că se afla într-o suferință emoțională din cauza modului în care era tratat la școală. Totodată, din cele spuse de tânăr rezultă că acesta nu era susținut sau înțeles de profesori.
„Sunt terminat psihic, nu mai am motivație. Nu mă mai lasă să fac absolut nimic. Îmi pare rău. Îi urăsc pe toți, pe absolut toți din clasa mea… cât bullying au putut să îmi dea. La fel și liceul…. Îl urăsc. Și profesorii sunt oribili! Toți sunt oribili!
De ce a trebuit să trăiesc astea? Nu mai pot, chiar nu mai pot, îmi pare rău! M-am săturat de viața asta”, a mărturisit tânărul în înregistrări, conform publicației Tulcea Noastră.
Băiatul a cerut iertare tuturor pentru că a decis să-și curme viața și a avut o ultimă dorință. El a cerut familiei să nu-l înmormânteze, ci să-i arunce cenușa. „Nu vreau să fiu într-o groapă. Sper să mă puteţi ierta!
Mă urăsc pentru tot ceea ce sunt. Îmi pare rău că v-am distrus vieţile”, a mai spus băiatul. Polițiștii din Tulcea au deschis o anchetă în acest caz. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
Această tragedie atrage atenția asupra bullying-ului, un fenomen tot mai des întâlnit în școlile din România. Victimele se pot confrunta cu agresiuni fizice, dar și abuz verbal, psihologic, amenințări etc. Implicarea cadrelor didactice, dar și a părinților este extrem de importantă pentru a preveni astfel de situații.