News

Un elev i-a furat banii din conturi profesorului său de matematică. Cum a fost posibil

Un elev i-a furat banii din conturi profesorului său de matematică, iar acum cazul a ajuns pe mâna polițiștilor care anchetează acest caz grav.
30.03.2023 | 10:50
Un elev ia furat banii din conturi profesorului sau de matematica Cum a fost posibil
Un elev i-a furat banii din conturi unui profesor. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un elev i-a furat banii din conturi profesorului său de matematică, iar cazul a ajuns pe mâna polițiștilor. Hoțul în vârstă de 15 ani a profitat de faptul că profesorul său și-a uitat telefonul la școală și a retras mai mulți bani de pe cardul acestuia.

Un elev i-a furat banii din conturi profesorului său

Profesorul Vasile R., în vârstă de 54 de ani din Botoșani, spune că predă matematică ”cu suflet”, pentru că aceasta devenise pasiunea lui. Nu s-a gândit niciodată că va ajunge să fie jefuit chiar de un elev, pe care-l cunoștea după luni de zile de predat matematică la clasă.

ADVERTISEMENT

Profesorul a lucrat inclusiv la Seminarul Teologic și le-a predat deținuților de la Penitenciarul Botoșani, care au învățat astfel adunarea și tabla înmulțirii. În ultimii ani a decis să predea matematică elevilor cu nevoi educaționale speciale.

Niciodată nu s-ar fi gândit că va ajunge să fie jefuit chiar de un astfel de elev. Totul s-a întâmplat pe 14 februarie, când bărbatul a plecat acasă, însă a realizat că și-a uitat telefonul mobil la școală. Considerând că are nevoie de acest telefon, a luat un taxi și s-a întors la școală pentru a-l recupera, însă nu l-a mai găsit.

ADVERTISEMENT

Mai mult, a realizat că pe telefon avea instalată aplicația de internet banking, care putea fi accesată fără probleme de pe telefonul personal. S-a dus de urgență la bancă unde a aflat că cineva i-a retras 2000 de lei de pe card, în cinci operațiuni diferite de câte 500 de lei.

Având cardul în buzunar a realizat că cineva a făcut aceste retrageri cu ajutorul telefonului, mai ales că avea un sistem de deblocare a ecranului cu un PIN banal, 1234. Profesorul a decis să anunțe Poliția, după ce și-a închis oricum contul bancar. Cu ajutorul unui alt telefon pe care a instalat aplicația de internet banking, bărbatul și-a dat seama de la ce bancomat au fost retrași banii.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere și l-au identificat pe elev, deși acesta avea fața ascunsă cu un fular sau o mască. ”În urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și a investigațiilor efectuate, în baza semnalmentelor și particularităților autorului, s-a stabilit că inculpatul C.P.S., în vârstă de 15 ani la data respectivă, din municipiul Botoșani, care este cunoscut de organele de poliție ca fiind autor de furturi, este cel care a găsit și și-a însușit telefonul mobil pierdut de persoana vătămată.

Ulterior, prin intermediul aplicației ,,xxx” ce era instalată pe telefonul mobil, a efectuat cele 4 retrageri de bani, în valoare totală de 2.000 de lei, din contul bancar al persoanei vătămate”, au constatat polițiștii.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au mers acasă la hoț unde au constatat că acesta a distrus telefonul și l-a aruncat într-un canal, pentru a nu mai fi depistat. Elevul le-a povestit anchetatorilor că a găsit telefonul pe o bancă de lângă Biblioteca Județeană, după care l-a deblocat și a furat banii. În consecință, elevul ”a fost acuzat de însușirea bunului găsit, acces ilegal la un sistem informativ și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, fiind trimis în boxa acuzaților”, potrivit educatieprinlectura.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: