News

Un elev român a murit în Italia, după ce a făcut stop cardiac la școală. Familia e în stare de șoc

Un elev român a murit după ce a făcut stop cardiac în timpul orelor de curs. Băiatul în vârstă de 17 ani a decedat la spital, iar acum familia se pregătește de înmormântare.
23.03.2023 | 18:00
Un elev roman a murit in Italia dupa ce a facut stop cardiac la scoala Familia e in stare de soc
Un elev român a murit în Italia. Foto: monrealelive.it
ADVERTISEMENT

Un elev român a murit în Italia, după ce a făcut stop cardiac în timpul orelor de curs. Familia sa, stabilită în Florența, își va lua acum adio de la băiatul în vârstă de 17 ani care a făcut stop cardiac, situație inexplicabilă la vârsta sa. Elevul studia la o școală din Castelfiorentino, provincia Florența, Italia.

Un elev român a murit în timpul orelor de curs în Italia

Conform Rotalianul, tânărul s-a prăbușit subit în timpul orelor de curs, chiar sub ochii colegilor, care acum sunt în stare de șoc. Profesorii și un asistent medical i-au sărit imediat în ajutor, iar la școală a fost chemată o ambulanță. Tânărul a fost transportat de urgență la spital, unde a ajuns în comă.

ADVERTISEMENT

Salvatorii au chemat inclusiv un elicopter care să-l transporte pe Adrian, băiatul în vârstă de 17 ani, la Spitalul Universitar ”Careggi” din Florența. ”A fost ceva brusc, s-a petrecut în timpul orelor de curs. Un eveniment care a șocat întreaga comunitate școlară. Personalul nostru auxiliar, care este pregătit pentru a face față urgențelor de acest tip, i-a acordat primul ajutor și, în același timp, a alertat serviciile de urgență care au intervenit în timp util”, a declarat directorul Liceului ”F. Enriques”, Barbara Inocent, potrivit sursei citate.

Înainte ca acesta să moară, tatăl băiatului postase un mesaj pe rețelele de socializare prin care cerea tuturor rudelor și prietenilor să se roage pentru viața fiului său. ”Bună seara, la toată lumea. Îmi este băiatul în comă, vă rog din inimă, rugați-vă pentru el. Mulțumesc și Doamne ajută!”. Inițial, mesajele au sosit sub formă de încurajare.

ADVERTISEMENT

”Bunul Dumnezeu și Măicuța Domnului să-l aibă în pază și să-i poarte de grijă!”, a fost unul dintre mesaje. Ulterior, vestea morții băiatului s-a răspândit, iar mesajele de încurajare s-au transformat în condoleanțe sincere. ”Drum lin către îngeri suflet bun şi blând!”, a comentat un apropiat al familiei la vestea că băiatul a murit.

Potrivit La Nazione, colegii băiatului sunt în stare de șoc, iar acum conducerea școlii le-a oferit consiliere psihologică. ”Am deschis o unitate de criză cu psihologul școlii pentru a sprijini colegii și profesorii și colaboratorii școlii. Momentan, nu știm data înmormântării, la care vom participa, dar transmite condoleanțe familiei”, a declarat directorul Barbara Inocent.

ADVERTISEMENT

”Cu toții ne-am petrecut restul zilei și, de asemenea, noaptea așteptând cu nerăbdare un miracol, dar nu a fost cazul. Întreaga noastră comunitate școlară deplânge pierderea unei vieți tinere, luate prea devreme. Rugăciunile și condoleanțele noastre însoțesc în acest moment tragic gândul viu și puternic al celor care vor continua să fie în inimile noastre și în amintirile noastre”, mai este menționat în circulară.

Conform sursei citate, nu se știe de ce a făcut stop cardiac băiatul, acesta fiind cunoscut drept sănătos de apropiați. ”Momentan nu se știe ce a declanșat boala bruscă a băiatului. Potrivit informațiilor aflate din presa locală, tânărul ar fi fost sănătos și nu ar fi suferit anterior de vreo boală. Din punct de vedere clinic, se vor face așadar analize mai aprofundate pentru a se înțelege ce anume a cauzat infarctul suferit de tânărul român”, menționează Rotalianul.

ADVERTISEMENT

Castelfiorentino, localitatea unde mergea la școală Adrian, este o comună în Provincia Florența, Toscana, din centrul Italiei. Potrivit ultimului recensământ, Castelfiorentino avea în urmă cu zece ani o populație de aproximativ 17.500 locuitori.

ADVERTISEMENT