News

Un elev s-a spânzurat chiar înainte de Bacalaureat! De ce l-au umilit colegii, înainte să îşi ia viaţa

02.07.2019 | 10:54
Un elev sa spanzurat chiar inainte de Bacalaureat De ce lau umilit colegii inainte sa isi ia viata
Elev găsit spânzurat în orașul Petrila. Sursa foto: Hunedoara Liberă

Un elev de 18 ani s-a spânzurat cu o seară înainte să dea prima probă la examenul de Bacalaureat, după ce a fost victima bullying-ului. Tânărul din județul Hunedoara fusese ținta umilințelor colegilor săi, iar acesta nu a mai putut suporta batjocura la care era supus zi de zi, fapt pentru care a decis să facă gestul extrem.

Elev găsit spânzurat, victimă a fenomenului bullying?

George Costache a fost găsit agățat de o creangă la marginea orașului Petrila și era un elev premiant, scrie Adevărul de Hunedoara. Adolescentul avea un tricou pe care scria „The Walking dead” și, ca o amară ironie, colegii îl poreclau adesea Zombie, lucru care l-a supărat foarte tare pe George.

O fostă prietenă de-ale adolescentului a scris un mesaj emoționant pe Facebook în care regretă moartea acestuia. Fata îi roagă pe toți, cu această ocazie, să fie mai buni, să nu mai facă glume pe seama celorlalți căci se pot produce adevărate tragedii. De la tânără au aflat și părinții că George era batjocorit de colegii săi de clasă și că nu mai suporta umilințele, fapt pentru care era mereu destul de retras.

George avea 18 ani și era un elev eminent. Sursa foto: Gazeta de dkmineață

„Ți-au zis Zombi, așa că ai decis să pui capăt”

George a fost un elev eminent. A terminat Grupul Școlar Constantin Brâncuși din Petrila și a avut media generală 9. „Pentru că ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura: ţi-au zis Zombi. Aşa că ai decis să pui capăt, agăţându-te şi lăsând în urmă, în mod ironic, un mesaj pentru cei care te-au rănit.

Nici nu pot să îmi imaginez ce ai simţit şi îmi pare aşa rău că în ultimul timp n-am mai fost aşa apropiaţi. Ştiu că n-o să vezi niciodată asta, dar e cel mai mic lucru pe care pot să-l fac pentru tine. Să-i încurajez pe alţii să fie buni cu cei din jur, ca alt suflet să nu simtă ce ai simţit tu.

De aceea vreau să vă rog şi să vă încurajez să fiţi buni şi plini de compasiune şi de dragoste faţă de cei din jurul vostru, pentru ca niciodată nu ştiţi prin ce trec şi ce simt ei. Nu merită să faci un om sa sufere, să-l răneşti”, a scris respectiva tânără în memoria lui George.