News

Un elicopter al armatei ruse s-a prăbușit. Toți membrii echipajului au murit

20.05.2020 | 08:28
Un elicopter al armatei ruse sa prabusit Toti membrii echipajului au murit
ADVERTISEMENT

Un elicopter al armatei ruse s-a prăbușit în cursul serii de marți, 19 mai. Toți membrii aflați la bordul aeronavei în momentul impactului și-au pierdut viața.

Un elicopter al armatei ruse s-a prăbușit. Toți membrii echipajului au murit

Tragedie aviatică în Rusia. Un elicopter militar rus s-a prăbușit marți seara, iar trei membri ai echipajului au murit, a anunțat agenția de știri RIA Novosti, citată de site-ul The Moscow Times.

ADVERTISEMENT

Elicopterul, un model MI-8 aparținând Forței Aeriene Ruse, s-a prăbușit în apropierea orașului Klin, la 80 de kilometri distanță de Moscova, în timpul exercițiilor de antrenament.

”Pe 19 mai, în jurul orei 20:00, în timp ce efectua un zbor de antrenament la 20 de kilometri de satul Klin, un elicopter MI-8 al Forțelor Aeriene Ruse a făcut o aterizare forțată într-o zonă pustie.

ADVERTISEMENT

În urma impactului dur, echipajul a murit din cauza rănilor suferite”, a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Conform primelor informații din anchetă, emise de oficiali ai armatei, cauza prăbușirii a fost de natură tehnică, precizând că elicopterul nu transporta muniție.

ADVERTISEMENT

Numărul victimelor, aflat de presa rusă

În ceea ce privește numărul celor decedați în accidentul de elicopter din Rusia, acesta nu este încă unul anunțat oficial.

Cei din Ministerul rus al Apărării nu au anunțat încă numărul militarilor aflați în elicopter. Informația a fost furnizată de presa din Rusia.

ADVERTISEMENT

MI-8 este un elicopter cu două turbine cu design sovietic și este adesea folosit pentru a transporta civili sau trupe militare. În 2018, un elicopter MI-8 s-a prăbușit la scurt timp după decolare în Siberia, iar toți cei 18 membri de la bord și-au pierdut viața, inclusiv trei membri ai echipajului.

ADVERTISEMENT