News

Un elicopter al armatei SUA a aterizat de urgență pe o stradă din nordul Capitalei. Traficul în zonă, reluat. Update. Video

Un elicopter a aterizat de urgență în nordul Capitalei.
15.07.2021 | 15:15
Un elicopter al armatei SUA a aterizat de urgenta pe o strada din nordul Capitalei Traficul in zona reluat Update Video
ADVERTISEMENT
15-07-2021
12:24

Circulația a fost reluată pe bulevardul Aviatorilor

Traficul rutier a fost reluat pe ambele sensuri, după ce acesta a fost blocat mai multe ore, în urma aterizării de urgență a unui elicopter american pe bulevardul Aviatorilor din Capitală, conform unui anunț al Brigăzii Rutiere.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Claudiu Costea, a declarat că intervenția rapidă a polițiștilor rutieri a fost decisivă în evitarea unei tragedii.

“Dacă nu ar fi făcut lucru acesta, puteam să asităm la o tragedie”, a spus acesta.

15-07-2021
09:40

Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate în urma incidentului

În urma acestui incident, toate zborurile de Ziua Aviației au fost anulate. Aceasta trebuia să aibă loc pe 20 iulie 2021.

„Aceste zboruri nu se vor mai efectua. Cermoniile vor fi ținute strict cu ceremonialul de la sol, ceremonia făcută cu detașamente pedestre, fără evoluția forțelor aeriene”, a transmis  Constantin Spânu, șeful Direcției de Comunicare a MApN.

De asemenea, el a mai transmis că nu sunt pagube în afară de cele de ordin material, iar ancheta este în plină desfășurare.

„În cadrul acestui zbor de antrenament, elicopterul de tip Black Howk a raportat o defecţiune tehnică ce a impus aterizarea de urgenţă.

Din primele date, nu sunt pagube altele decât cele ce le-aţi văzut – sunt doi stâlpi care s-au dărâmat şi înţeleg că sunt două maşini atinse de aceştia în cădere. Nu sunt victime în urma acestui incident.

Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună, între Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, autorităţile  militare americane care deţin acest aparat de zbor”, a mai declarat acesta.

15-07-2021
08:43

Reacția ministrului de Interne după aterizarea elicoperului

Ministrul Lucian Bode a avut prima reacție în legătură cu incidentul de joi dimineața, când un elicopter american a aterizat de urgență pe o stradă intens circulată din nordul Capitalei.

„A fost o defecțiune tehnică, au constatat că pierd din altitudine și au hotărât să aterizeze forțat, într-un loc pe care ei l-au considerat sigur.

Sunt doar pierderi materiale, a atins doi stâlpi, probabil de iluminat, din Piața Charles de Gaulle, care au căzut peste mașinile care erau în piață, sunt mașini avariate. 

Nu sunt victime, este un lucru foarte important. Am securizat zona, se dirijează circulația, astfel încât acest elicopter să fie ridicat și transportat la baza aeriană. Este o anchetă în derulare”, a transmis ministrul.

Este vorba despre un elicopter militar american, care a aterizat în Piața Charles de Gaulle, în rondul Aviatorilor, în zona de nord din București. Aterizarea s-ar fi făcut de urgență, din cauza unor defecțiuni tehnice.

Un elicopter al armatei SUA a aterizat de urgență pe o stradă din nordul Capitalei

Elicopterul în cauză a trebuit să aterizeze forțat, iar în acest proces el a rupt doi stâlpi care s-au prăbușit pe carosabil. O mașină a fost avariată de unul dintre aceștia.

ADVERTISEMENT

Traficul din zonă a fost oprit pentru ca manevra să se facă în siguranță. Acea zonă a Capitalei este foarte aglomerată și prin ea trec multe mașini, așa că pericolul era unul foarte mare.

Conform informațiilor inițiale, elicopterul american făcea repetiții pentru Ziua Aviației, care va avea loc pe data de 20 iulie. De asemenea, acestea mai arată că cei doi membri ai echipajului sunt bine și au scăpat fără răni.

ADVERTISEMENT

Traficul este blocat pe bulevardul Kiseleff și în zona Pieței Charles de Gaulle.

Pericolul a fost foarte mare, dar acesta a fost evitat

De asemenea, el a zburat foarte aproape de construcțiile din zonă, care sunt, în mare parte, clădiri de birouri, dar și de statuia lui Charles de Gaulle instalată acolo.

Oamenii care au fost martori la acest incident au spus că pilotul elicopterului a procedat exemplar în acest caz. Mai mult, acesta ar fi așteptat să apară culoarea roșie la semafor, pentru a fi sigur că nu lovește vreun autoturism care aștepta să treacă în această zonă din Capitală.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, nimeni nu a fost în pericol și acest incident s-a soldat doar cu pagube materiale. Experiența pilotului a făcut să fie evitată o tragedie, dar, din fericire, nu a fost cazul.

Imaginile de la fața locului arată că au fost chemați mai mulți polițiști pentru a asigura o intervenție rapidă și fără alte pagube.

ADVERTISEMENT

Aceștia dirijează traficul din zonă, până la momentul în care aparatul de zbor va fi îndepărtat. Este vorba despre un elicopter american de tip Black Hawk, care este o aeronavă de transport.

Informații despre detaliile tehnice ale acestei aeronave puteți citi aici. Un incident din Filipine în care a fost implicat un elicopter Black Hawk a luat viețile a șase oameni.

Militarii români, alături de cei americani, fac cercetări în acest caz, pentru a afla care este cauza acestui incident și ce a provocat defecțiunea tehnică.

ADVERTISEMENT