News

Un elicopter care transporta vaccinuri anti-Covid-19 s-a prăbușit în Uruguay

25.03.2021 | 18:05
Un elicopter care transporta vaccinuri antiCovid19 sa prabusit in Uruguay
ADVERTISEMENT

Un elicopter care transporta vaccinuri anti-Covid-19 s-a prăbușit în Uruguay. Aparatul avea trei persoane la bord. Acesta aparținea Forțelor Aeriene din Uruguay.

Din primele informații, se pare că elicopterul a suferit o defecțiune tehnică, iar echipajul a încercat o aterizare de urgență. La atingerea solului, aparatul a luat foc.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oficialii uruguayeni au precizat că elicopterul a fost distrus în totalitate. Toți cei trei oameni care se aflau la bord au fost răniți și transportați la unități sanitare.

Un elicopter care transporta vaccinuri anti-Covid-19 s-a prăbușit în Uruguay

Aparatul, de tipul Bell 212, s-a prăbușit în dimineața zilei de miercuri. Surse din cadrul Miniserului Sănătății au declarat pentru ElPais că acesta transporta 186 de doze de vaccin Pfizer.

ADVERTISEMENT

Dozele de vaccin făceau parte din programul naţional de vaccinare pentru persoanele cu vârste de peste 80 de ani. 144 dintre ele trebuia să ajungă în provincia Rocha, iar 42 erau trimise în localitatea Chuy.

Oficialii au explicat că altă tranșă de vaccin a plecat spre zonele respective. Ei au precizat că vor continua campania de vaccinare, fără întreruperi.

ADVERTISEMENT

Uruguay a achiziționat 3,8 milioane de doze direct de la Sinovac și Pfizer. Dintre acestea, 1,9 milioane au ajuns deja în țara din America de Sud. În plus, 450.000 de doze de AstraZeneca vor ajunge în curând în centrele de vaccinare uruguayene, prin programul Covax. Ulterior, guvernul uruguayan a finalizat achiziția a încă 1,25 milioane de doze de la laboratorul chinez. Sosirea acestora este așteptată în luna mai.

414.926 de oameni din Uruguay au fost vaccinați, până în dimineața zilei de joi, cu prima doză de vaccin, reprezentând 11,83 % din populație. Până în acest moment, au fost administrate 338.338 de doze CoronaVac și 76.588 de doze Pfizer. Campania de vaccinare a început la 1 martie, cu grupuri prioritare la administrare.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei, Uruguay a acumulat 87.812 de cazuri pozitive cu Covid-19, la un număr de aproximativ 3,5 milioane de locuitori. În prezent, 15.381 de persoane sunt infectate cu virusul, dintre care 225 sunt spitalizate în secțiile de terapie intensivă. Numărul deceselor este de 843.

ADVERTISEMENT