News

Un elicopter militar american s-a prăbușit în Oceanul Pacific. La bord erau șase persoane

Un elicopter militar american s-a prăbușit în Oceanul Pacific. Șase persoane se aflau la bordul aparatului de zbor
01.09.2021 | 10:00
Un elicopter militar american sa prabusit in Oceanul Pacific La bord erau sase persoane
ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc marți, 31 august, în jurul orei locale 16:30. Marina Americană a transmis că elicopterul s-a prăbușit în apropierea orașului San Diego.

Aparatul de zbor era de pe nava americană USS Abraham Lincoln și efectua o operațiune de rutină. Din primele informații, șase persoane se aflau în interiorul acestuia.

ADVERTISEMENT

Un elicopter militar american s-a prăbușit în Oceanul Pacific. La bord erau șase persoane

„Un elicopter MH-60S de pe USS Abraham Lincoln a căzut în mare în timp ce efectua un zbor de rutină, la aproximativ 60 de mile maritime (111 kilometri) de coastă în dreptul oraşului San Diego, pe 31 august la ora 16:30 (23:30 GMT)”, a transmis Flota SUA pe Twitter.

Reprezentanții insituției au mai anunțat că au loc operațiuni de căutare și recuperare a oamenilor care se aflau la bordul aparatului. Acestea sunt derulate de Garda de Coastă şi de Forţele Navale.

ADVERTISEMENT

Publicația locală Nbc San Diego a anunțat că una dintre persoanele dispărute în urma accidentului a fost salvată. În continuare, sunt depuse eforturi pentru găsirea celorlalte.

Nu au fost făcute publice informații cu privire la starea de sănătate a omului recuperat de forțele americane. De asemenea, nu a fost transmisă nicio ipoteză cu privire la posibilele cauze care au dus la prăbușirea elicopterului.

ADVERTISEMENT

Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare, la aproximativ 60 de mile marine de pe coasta San Diego. Autoritățile americane au anunțat că vor trasmite noi informații, îndată ce le vor deține.

Un elicopter militar american a aterizat de urgență pe un bulevard din București

Incidentul amintește de cel petrecut la jumătatea lunii iulie, în București. La momentul respectiv, un elicopter militar american a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle, în rondul Aviatorilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor transmise la acel moment, aparatul de zbor s-a confruntat cu defecțiuni tehnice. Piloții au reușit să-l aducă la sol în siguranță.

Incidentul a fost unul care putea avea urmări tragice. Din fericire, nu nicio persoană nu a fost rănită.

La fața locului, polițiștii rutieri au oprit cu rapiditate traficul. Astfel, nu au avut loc și alte incidente. Totul s-a terminat cu doi stâlpi de iluminat dărâmați și traficul restricționat pentru câteva ore.

ADVERTISEMENT
Tags: