News

Un elicopter militar cu 20 de persoane la bord s-a prăbușit, în Mexic. Tragedia, evitată în ultima secundă. Video

Un elicopter al armatei care transporta 20 de persoane s-a prăbușit, în Mexic. Tragedia a fost evitată în ultima secundă
27.08.2021 | 22:50
Un elicopter militar cu 20 de persoane la bord sa prabusit in Mexic Tragedia evitata in ultima secunda Video
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc miercuri, 25 august. Elicoperul marinei mexicane transporta 20 de persoane și se îndrepta către zonele afectate de uraganul Grace.

La granița dintre statele mexicane Hidalgo și Veracruz, piloții au descoperit o defecțiune tehnică și au decis să aterizeze. S-au prăbușit, în schimb.

ADVERTISEMENT

Un elicopter militar cu 20 de persoane la bord s-a prăbușit, în Mexic. Tragedia, evitată în ultima secundă. Video

Aparatul de zbor a început să piardă brusc din altitudine, iar piloții se pare că au pierdut controlul direcției. Din imagini se poate observa că elicopterul s-a rotit de câteva ori în aer.

Au urmat fracțiuni de secundă în care s-a aflat în picaj. Cu câțiva metri înainte să atingă solul, cei ce conduceau aparatul au reușit să controleze prăbușirea.

ADVERTISEMENT

La bordul aeronavei erau 20 de persoane. Între acestea, și secretarul Guvernului din Veracruz, Éric Cisneros Burgos, care a fost rănit, transmite publicația mexicană Milenio.

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu pierderi de vieți. Elicopterul a căzut pe un drum și a acroșat și un microbuz de pasageri în picaj.

ADVERTISEMENT

Patru persoane au fost rănite, iar trei dintre ele au ajus la spital, pentru îngrijiri medicale. Marina mexicană nu a transmis până în acest moment informații cu privire la cauza exactă a prăbușirii aparatului. Militarii au explicat că se efectuează o anchetă, pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele producerii incidentului.

Oamenii care se aflau la fața locului au fugit, după o sperietură strașnică. Ulterior, mai mute persoane s-au îndreptat la fața locului, pentru a ajuta oamenii din elicopter.

ADVERTISEMENT

Elicopter ruses, prăbușit în peninsula Kamceatka din Extremul Orient rus

Este al doilea incident de acest fel petrecut în luna august. Cu aproximativ două săptămâni în urmă, la data de 11 august, un elicopter militar rusesc s-a prăbușit în peninsula Kamceatka.

La bordul aparatului de zbor se aflau 16 persoane, trei membri ai echipajului și 13 turiști. Din păcate, opt persoane și-au pierdut viața.

În ultima vreme, au început să se înmulțească accidentele sau incidentele în care sunt implicate elicoptere. Amintim și că luna trecută, la data de 15 iulie, un elicopter militar american a aterizat de urgență pe bulevardul Aviatorilor din București. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

ADVERTISEMENT