Sport

Un englez a renunțat la semifinala cu Danemarca pentru o cauză nobilă! Gary Lineker i-a sărit în ajutor

Orice fan englez ar fi făcut tot posibilul pentru a fi pe Wembley la semifinala cu Danemarca, însă unul a renunțat la bilete pentru o cauză nobilă.
08.07.2021 | 23:04
Un englez a renuntat la semifinala cu Danemarca pentru o cauza nobila Gary Lineker ia sarit in ajutor
ADVERTISEMENT

Anglia s-a calificat în premieră în finala unui turneul final continental, după o victorie mult contestată în fața nordicilor.

În ultimul act de la Euro 2020, trupa lui Gareth Southgate va întâlni reprezentativa Italiei, într-un adevărat ”blockbuster” al fotbalului.

ADVERTISEMENT

Englezul care a ratat semifinala cu Danemarca, erou în țara sa

După multe luni fără fotbal din cauza pandemiei de coronavirus, fanii englezi s-au putut bucura să-și revadă naționala la Euro 2020, iar în semifinala cu Danemarca numărul spectatorilor a fost mărit la aprocimativ 60.000, astfel că atmosfera de pe Wembley a fost una fantastică.

Însă, un suporter care avea bilete pentru acest joc a renunțat să mai meargă la meci. Conform BBC, tânărul Sam Astley de 24 de ani, din Sedgley, a decis să nu meargă pe Wembley pentru a putea îndeplini promisiunea de a dona celule stem.

ADVERTISEMENT

Fanul a văzut victoria Angliei de pe patul de spital unde se pregătea pentru procedura care a av ut loc joi. ”Prietena mea a câștigat luni o tombolă cu bilete la semifinală, dar, evident, dacă aveam programată această donație, nu a existat nicio șansă să amân acest lucru”, a declarat Sam Astley.

Lineker, campanie pentru suporterul Angliei

Programarea pentru a dona celulele stem a fost făcută cu șase săptămâni în urmă, după ce s-a înscris în registrul Trustului Anthony Nolan cu ocazia unui turneu de fotbal organizat de prietenul său, Simon Wilkes.

ADVERTISEMENT

”Simon suferă el însuși de o formă de cancer de sânge, așa că îl invită pe Anthony Nolan la evenimentele caritabile și încurajează cât mai mulți oameni cu putință să se înscrie pentru donație”, a mai spus tânărul care a ratat semifinala cu Danemarca.

Gestul său fatastic a umplut rețelele de socializare, iar alți internauți și fostul mare internațional englez Gary Lineker l-au felicitat pe tânăr și au lansat o amplă campanie ca acesta să primească bilete la finala de duminică împotriva Italiei. Tânărul de 24 de ani i-a mulțumit lui Gary Lineker pentru sprijinul acordat și pentru ”toate mesajele minunate”.

ADVERTISEMENT

Fanul a primit bilete la finala Euro 2020

”Sam ne-a arătat tuturor ce erou este cu adevărat, renunțând la ocazia de a vedea Anglia jucând la Wembley pentru a oferi cele mai bune șanse de supraviețuire cuiva care suferă de cancer de sânge sau cu tulburări de sânge și pur și simplu nu-i putem mulțumi suficient”, a declarat directorul executiv al Anthony Nolan Trust, Henny Braund.

Campania lansată de Gary Lineker a avut imediat răspuns. Producătorul de smartphone-uri Vivo, sponsorul Euro 2020, a anunțat că îi va oferi lui Sam Astley bilete la marea finală de pe Wembley.

Într-un comunicat, Vivo a spus că vrea să-i mulțumească lui Sam Astley pentru ”alegerea sa altruistă de a salva vieți” și a anunțat că a aranjat ca el și prietena sa să participe la finală ca oaspeți ai companiei. ”Sperăm că amândoi se vor bucura de experiență”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT