ADVERTISEMENT
News

Un european moare la fiecare 17 secunde din cauza COVID-19. Statistici alarmante ale OMS

Autor: Adrian Baciu | 19.11.2020 | 21:34
Un european moare la fiecare 17 secunde din cauza COVID-19. Statistici alarmante ale OMS
Un european moare la fiecare 17 secunde din cauza COVID-19. Statistici alarmante ale OMS. Sursa foto: hepta.ro

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vine cu noi date alarmante din pandemie și anunță că un european moare la fiecare 17 secunde din cauza infecției cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Directorul OMS, Hans Kluge, a susținut, joi, o conferință de presă în care a prezentat stadiul crizei sanitare la nivel continental. Din păcate, lucrurile sunt extrem de grave, în ciuda unor măsuri luate de statele din Europa.

Bazându-se pe cifre, oficialul instituției a dezvăluit că cele 53 de țări din regiunea europeană a OMS au înregistrat peste 15,7 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 4 milioane doar în această lună, și aproape 355.000 de decese.

OMS, statistică alarmantă: La fiecare 17 secunde, un european moare de COVID-19

În această toamnă, Europa a devenit din nou epicentrul pandemiei COVID-19. Situația este așa de gravă că o persoană moare de boală la fiecare 17 secunde, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății.

ADVERTISEMENT

”Săptămâna trecută, Europa a înregistrat peste 29.000 de noi decese de COVID-19. Asta înseamnă că o persoană moare la fiecare 17 secunde.  În ultima săptămână, decesele au crescut cu 18%”, a prezentat Kluge situația îngrijorătoare din Europa, conform The Guardian.

Același oficial OMS a mai spus că peste 80% dintre țări au raportat rate de incidență ridicate de 14 zile mai mari de 100 la 100.000 de persoane, iar aproape o treime a raportat chiar rate foarte mari, de peste 700 la 100.000 de locuitori.

OMS: Lockdown-urile ar trebui să fie printre ultimele soluții

În acest moment, foarte multe țări au relansat acele carantine sau ”lockdown-uri” din prima perioadă a pandemiei, în încercarea de a stopa răspândirea bolii.

ADVERTISEMENT

În această privință, OMS are o poziție rezervată și consideră că măsurile dure de îngrădirea a libertății populației ar trebui să fie printre ultimele soluții utilizate.

Kluge a mai spus că OMS consideră că ”Aceste măsuri stricte ar trebui să fie o ultimă soluție din cauza daunelor colaterale semnificative, inclusiv a problemelor de sănătate mintală, a abuzului de substanțe și a violenței domestice”. OMS spune că, dacă utilizarea măștilor a atins un procent de 95%, nu ar trebui să fie necesare blocaje.

ADVERTISEMENT

Organizația mai spune că intervențiile de sănătate publică, cum ar fi purtarea măștilor, igiena mâinilor și măsurile de distanțare socială încă funcționează și ar trebui aplicate până când un vaccin și o terapie mai bună sunt disponibile.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!